3.7.2015 15:13

Οι Έλληνες υπέρ του «ναι» ενώνουν σήμερα τις φωνές τους

Στις 19:30 το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο - Την ίδια ώρα, στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι», στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Με δύο μεγάλες και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, θα πέσει σήμερα το απόγευμα η αυλαία της εκστρατείας υπέρ των δύο απόψεων ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Με σύνθημα «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ» οι Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους στο Καλλιμάρμαρο στις 19:30 και απαντούν στο ερώτημα της Κυριακής. «Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κίνημα των πολιτών του «ΝΑΙ». 

Την Κυριακή 5 Ιουλίου «καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Στη συγκέντρωση αναμένεται να μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της αυτοδιοίκησης,  όπως επίσης και από το χώρο της επιστήμης και της τέχνης.

Το «όχι» στο Σύνταγμα 

Την ίδια ώρα, στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι», στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις 19:30 στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου «να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας το θεμέλιο για τη σύναψη μιας συμφωνίας που θα ανοίγει μια νέα προοπτική για τη χώρα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα του χρέους και θέτοντας τους όρους για την επιστροφή στην ανάπτυξη».

«Οι δανειστές θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία. Επιδιώκουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να μιλάμε και να αποφασίζουμε. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε τα σχέδια. Το "όχι" την Κυριακή θα είναι η αδιαπραγμάτευτη νίκη του ελληνικού λαού. Το "όχι" είναι η μόνη θετική απάντηση για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Εν τω μεταξύ, μία τρίτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα στις 12:30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ