Κοινωνία

15/7/15 16:20

τελ. ενημ.: 15/7/15 16:20

"Οδηγοί, προσοχή στον δρόμο για Αγία Μαρκέλλα"

Την ιδιαίτερη προσοχή οδηγών αλλά και πεζών στο χρονικό διάστημα από 18 έως 22 Ιουλίου εφιστά η Τροχαία Χίου ενόψει του εορτασμού της Αγίας Μαρκέλλας.

Για το λόγο αυτό  συνιστάται στους οδηγούς:

  • Να κινούνται με μικρές ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν συναντούν πεζούς
  • Να φορούν τη ζώνη ασφαλείας ή το προστατευτικό κράνος, αντίστοιχα
  • Να μη προβαίνουν σε αντικανονικά προσπεράσματα
  • Να μην παραβιάζουν την προτεραιότητα
  • Να κινούνται στο δεξιό άκρο της οδού
  • Να μην οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ
  • Να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία που να καθιστούν δυσχερή την κυκλοφορία λεωφορείων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Επίσης συνιστάται στους πεζούς προσκυνητές:

Να κινούνται στο άκρο της οδού, σε μονό στοίχο και αντίθετα προς την κατεύθυνση των οχημάτων.

Κατά την μετακίνησή τους τις νυχτερινές ώρες, να έχουν μαζί τους φακό και να φέρουν ρούχα ανοιχτόχρωμα ή με αντανακλαστικά στοιχεία.

«Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση όλων, για προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και ενημερώνει τους πολίτες ότι η παρουσία των αστυνομικών, τόσο στο χώρο του Ιερού Ναού, όσο και στο οδικό δίκτυο, θα είναι εμφανής και συνεχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου.

Με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, συνεργεία του Τμήματος Τροχαίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, θα ελέγχουν το νόμιμο της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, ενώ κατά τη διαπίστωση τροχονομικών παραβάσεων θα επιβάλλεται κατά περίπτωση και το μέτρο της ακινητοποίησης των οχημάτων. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι η κίνηση των οχημάτων στην παραλία «Λευκάθια» θα γίνεται με κατεύθυνση από Λημνιά προς Λήμνο (μονόδρομος).

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση