5.1.2024 14:47

Νέος γύρος δικαστικής διαμάχης αν ο Δήμος Χίου επιμείνει στην άμεση έξωση των καταστηματαρχών – Βίντεο

Τον αιφνιδιασμό τους από τις δηλώσεις του Δημάρχου Χίου Γιάννη Μαλαφή για άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης περί απομάκρυνσης των πελατών τους από τα δημοτικά ακίνητα πέριξ του Δημοτικού Κήπου, εξέφρασαν μέσα από δηλώσεις τους οι δικηγόροι Γραμματική Αλοιμόνου και Βιργινία Καψύλη.

Αναφερόμενες και οι δύο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έκαναν λόγο για στοχοποίηση των εντολέων τους, λέγοντας ότι το επιχείρημα ότι το έργο δεν προχωρά εξαιτίας της παραμονής των δύο καταστημάτων στο σημείο είναι αναληθές, αφού όπως επεσήμαναν το έργο αντιμετωπίζει σημαντικότερα προβλήματα που δεν επιτρέπουν τη συνέχιση των εργασιών.

Επιπλέον οι δικηγόροι επεσήμαναν ότι παρά τις συνεννοήσεις με την προηγούμενη δημοτική αρχή για εύρεση άλλων δημοτικών ακινήτων, μόλις τον περασμένο Μάιο οι εντολείς τους κατάλαβαν ότι, δεν υπάρχει πρόθεση από τον Δήμο Χίου για εύρεση δημοτικού ακινήτου, ξεκινώντας αμέσως τη διαδικασία εύρεσης ιδιωτικών ακινήτων με πολύ μεγαλύτερη τιμή από αυτή που πλήρωναν μέχρι και σήμερα.

Γραμματική Αλοιμόνου και Βιργινία Καψύλη, στον πλαίσιο δηλώσεων τους, εξήγησαν ότι οι εντολείς τους έχουν ενοικιάσει ήδη ακίνητα από ιδιώτες, προχωρώντας μάλιστα στη διαδικασία έκδοσης νέων αδειών αλλά και κατασκευής ειδικών ψυκτικών θαλάμων.

«Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι απλά καταστήματα. Είναι καταστήματα που απαιτούν ειδικές άδειες και ειδικές κατασκευές για να λειτουργήσουν», ανέφεραν, καταλήγοντας ότι θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο κατά της απόφασης του Δήμου Χίου για άμεση απομάκρυνση των καταστημάτων από το σημείο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ