30.6.2015 11:04

Ναυαγούν οι κρατήσεις

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 24ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Μαζικές απώλειες και ζημιές μετρούν από το πρωί της Δευτέρας ταξιδιωτικοί πράκτορες και ξενοδόχοι χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως καίριο πλήγμα στον τουριστικό κλάδο.

Τα πρώτα άσχημα μαντάτα για τα τοπικά πρακτορεία ξεκίνησαν με τις μαζικές ακυρώσεις εκδρομών από Χίο προς Τουρκία καθώς οι περισσότεροι Χιώτες ήδη από το Σάββατο έσπευσαν να ακυρώσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους στην Τουρκία.

Το κλίμα αβεβαιότητας εντάθηκε με την ακύρωση της άφιξης τουριστών από Ασιατικές χώρες όπως η Κορέα και η Κίνα που το πρωί της Δευτέρας ειδοποίησαν τα ταξιδιωτικά γραφεία ότι εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα προς το παρόν ακυρώνουν τις διακοπές τους.

«Η κατάσταση από το πρωί είναι δραματική. Έχουμε μαζικές ακυρώσεις. Η κατάσταση δεν παρομοιάζεται ούτε με τον χειμώνα, η κίνηση είναι πολύ περιορισμένη», ανέφερε στον «π» η Α. Σπανολιού εκ μέρους του Sunrise Tours.

Χαμηλή κίνηση και στην ακτοπλοΐα

Γενικότερο κλίμα ανασφάλειας και ως προς την επιβατική κίνηση εντόπισε ο τουριστικός πράκτορας Θ. Μιχαλάκης τονίζοντας ότι το κλίμα αναμένεται να διαμορφωθεί ενόψει των επόμενων ημερών.

Προς το παρόν είπε, υπολογίζεται ακύρωση των εισιτηρίων για όσους είχαν αποφασίσει να έρθουν στη Χίο για διακοπές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και οι οποίοι θα τις αναβάλουν εξαιτίας των εξελίξεων.

Ξεμένουν από κρατήσεις και τα ξενοδοχεία

Η ίδια εικόνα πάντως διαμορφώνεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων καθώς από το πρωί της Δευτέρας δέχονταν μόνο ακυρώσεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ξενοδοχείου «Χανδρής» Γ. Νέο η Δευτέρα ξεκίνησε σε πολύ άσχημο κλίμα.

«Όλο το πρωινό δεν είχαμε καμία κράτηση. Απεναντίας είχαμε ακυρώσεις από Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Ο Ιούνιος γενικά πήγε πολύ καλά όμως μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα είχαμε δραματικές επιπτώσεις στις κρατήσεις Ιουλίου και Αυγούστου», εξήγησε ο κ. Νέος.

Μεγάλο πρόβλημα πάντως για τον τουριστικό κλάδο παραμένει το γενικότερο πτωτικό κλίμα, το οποίο εντείνεται συνεχώς από τις τρέχουσες εξελίξεις, την ώρα που οι μοναδικές ανεπηρέαστες αφίξεις τουριστών είναι αυτές από την Τουρκία.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ