24.2.2017 12:57

«Να θεωρηθεί το ατύχημα της 44χρονης, εργατικό ατύχημα»

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 96 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙ.ΑΛ. ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ HOTSPOT ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ

Αποχή από την εργασία τους μέχρι να αναγνωριστεί το τροχαίο ατύχημα 44χρονης συμπολίτισσάς μας ως εργατικό ατύχημα, πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής οι 96 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που εργάζονται στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ..

Σε επιστολή τους αναφέρουν επιρρίπτουν ευθύνες στον Δήμο λέγοντας ότι εάν τους είχε αγκαλιάσει και είχε βρεθεί λύση στο πρόβλημ της μετακίνησής τους, το θλιβερό περιστατικό του τραυματισμού της 44χρονης θα είχε αποφευχθεί.

Η ανακοίνωση

«Οι 96 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στη ΒΙΑΛ εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας στη συνάδελφό μας, που την Πέμπτη 23/02/2017 και ώρα 15:05 τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αποχώρησή της από το χώρο εργασίας και στη διαδρομή της προς το σπίτι της ύστερα από τροχαίο ατύχημα. Ο σοβαρός τραυματισμός της συναδέλφου μας πρόκειται ξεκάθαρα για εργατικό ατύχημα που αναδεικνύει το πρόβλημα της μετακίνησής μας από και προς το χώρο εργασίας μας. Υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται και στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΒΙΑΛ οφείλει να αναλάβει την ευθύνη που τους αναλογούν ως εργοδότες και να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους της δουλειάς καθώς και στη μετακίνησή μας, διεκδικώντας τους απαραίτητους πόρους από το κράτος. Τους καλούμε να συνδράμουν με όλα τα μέσα στη συνάδελφο και την οικογένειά της.

Να είμαστε οι εργαζόμενοι μια γροθιά, να απαντήσουμε στην πολιτική που σακατεύει τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Αρκετοί συνάδελφοι γίναμε μάρτυρες του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος της συναδέλφου μας και είμαστε πολύ επηρεασμένοι, ταραγμένοι, συγχυσμένοι από την εικόνα της συναδέλφου μας στην άσφαλτο. Το γεγονός θα είχε αποφευχθεί εάν ο δήμος μας είχε αγκαλιάσει και είχε βρει λύση στο πρόβλημα της μετακίνησής μας που εκ το προτέρων είχαμε αιτηθεί σύσσωμοι.

Οι εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασιάς, ύστερα από συνέλευση που έγινε από την πρωινή βάρδια, από την έναρξη των καθηκόντων μας μέχρι τη θεώρηση του σοβαρού αυτού ατυχήματος της συναδέλφου μας ως εργατικό ατύχημα, έχουμε προβεί σε στάση εργασίας. Δεν νοείται συνάδελφός μας 43 χρονών μητέρα 4 παιδιών μονογονεϊκής οικογένειας, αμειβόμενη με 19Ε ημερησίως, να μην μπορεί να χρήζει τα αυτονόητα εργατικά ανθρώπινα δικαιώματα. 

Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.

Δε διεκδικούμε. Απαιτούμε ασφαλή μετακίνηση από και προς το χώρο της ΒΙΑΛ».

«Κατανοητό το αίτημα αλλά…»

Σε δηλώσεις του στον «π» ο διοικητής της ΒΙ.ΑΛ. Θεόφιλος Τσιγγαλάγης απέφυγε να σχολιάσει την αποχή των εργαζομένων λέγοντας ότι ναι μεν πρόκειται για ένα κατανοητό αίτημα το οποίο ωστόσο δεν προβλέπονταν στη σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι.

«Το γεγονός ότι δεν προβλέπονταν η μετακίνησή τους με μεταφορικό μέσο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί. Προσωπικά θα κάνω ότι είναι δυνατό για να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων», προσέθεσε.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ