24.2.2017 10:41

Εργατικό ατύχημα ο τραυματισμός της 44χρονης στου Γρού δηλώνουν οι εργαζόμενοι στη ΒΙ.ΑΛ.

Μια άλλη διάσταση, εκείνη του εργατικού ατυχήματος, προσδίδουν στον σοβαρό τραυματισμό της 45χρονης συμπολίτης σας μας οι συνάδελφοι της, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στη ΒΙ.ΑΛ..

Η 45χρονη τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αποχώρηση της από τον χώρο εργασίας της στη ΒΙ.ΑΛ. την Πέμπτη το μεσημέρι στην περιοχή Γρού, μετά από τη σύγκρουση δίκυκλου στο οποίο επέβαινε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, και λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων μεταφέρθηκε το ίδιο  βράδυ με C -130 στη Μυτιλήνη.

Οι συνάδελφοι της που κατ' επανάληψη διεκδικούν την ασφαλή μεταφορά τους στον εργασιακό τους χώρο σημειώνουν σε ανακοίνωση τους:

«Οι 96 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στη ΒΙΑΛ εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας στη συνάδελφό μας, που την Πέμπτη 23/02/2017 και ώρα 15:05 τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αποχώρησή της από το χώρο εργασίας και στη διαδρομή της προς το σπίτι της ύστερα από τροχαίο ατύχημα. Ο σοβαρός τραυματισμός της συναδέλφου μας πρόκειται ξεκάθαρα για εργατικό ατύχημα που αναδεικνύει το πρόβλημα της μετακίνησής μας από και προς το χώρο εργασίας μας. Υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται και στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΒΙΑΛ οφείλει να αναλάβει την ευθύνη που τους αναλογούν ως εργοδότες και να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους της δουλειάς καθώς και στη μετακίνησή μας, διεκδικώντας τους απαραίτητους πόρους από το κράτος. Τους καλούμε να συνδράμουν με όλα τα μέσα στη συνάδελφο και την οικογένειά της.

Να είμαστε οι εργαζόμενοι μια γροθιά, να απαντήσουμε στην πολιτική που σακατεύει τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Αρκετοί συνάδελφοι γίναμε μάρτυρες του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος της συναδέλφου μας και είμαστε πολύ επηρεασμένοι, ταραγμένοι, συγχυσμένοι από την εικόνα της συναδέλφου μας στην άσφαλτο. Το γεγονός θα είχε αποφευχθεί εάν ο δήμος μας είχε αγκαλιάσει και είχε βρει λύση στο πρόβλημα της μετακίνησής μας που εκ το προτέρων είχαμε αιτηθεί σύσσωμοι.

Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.

Δε διεκδικούμε. Απαιτούμε ασφαλή μετακίνηση από και προς το χώρο της ΒΙΑΛ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ