5.10.2012 9:30

Να μην τους βγει ξινό «το γλέντι»

• ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΔΟΙ ΓΙΑ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΕΣ, ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

 
Αρχίζουν  το Σαββάτο οι έξοδοι για το κυνήγι των περδίκων και των λαγών, προς χαρά και αγαλλίαση των «εραστών» του είδους, που έχουν «χαρμανιάσει» μετά την περικοπή των εξόδων για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων από τις επιπτώσεις της καταστροφικής φωτιάς του Ιουλίου.
Όμως τώρα οι κίνδυνοι είναι πολύ περισσότεροι, κυρίως για την ασφάλεια τους, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί απ’ ότι συνήθως και να τηρούν με ευλάβεια και απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας. Οι αυξημένοι κίνδυνοι δημιουργούνται κυρίως από το ότι οι περιοχές είναι πολύ λιγότερες τώρα, με αποτέλεσμα οι κυνηγοί να είναι πολύ περισσότεροι σε λιγότερους χώρους με ό,τι συνεπάγεται αυτή η πολυκοσμία. Ακόμη θα πρέπει να σεβαστούν τον επιτρεπόμενο αριθμό θήρευσης, που ορίστηκε σε δύο πέρδικες και ένα λαγό για την κάθε έξοδο. Για όλους αυτούς τους λόγους θα είναι αυξημένες και οι περιπολίες των Θηροφυλάκων του Συλλόγου και της Δασικής Υπηρεσίας.
 
Παράκληση
Η διοίκηση του Κυνηγητικού Συλλόγου παρακαλεί τους κυνηγούς που  δεν έχουν βγάλει άδεια και θέλουν να πάνε το Σαββατοκύριακο στο κυνήγι της πέρδικας και του λαγού, να φροντίσουν έγκαιρα για την έκδοση της.
Σήμερα κιόλας καλούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στα γραφεία του Συλλόγου, για να προωθήσει όσο μπορεί πιο γρήγορα τις διαδικασίες και να παραλάβουν αύριο τις άδειες. Γι’ αυτό το λόγο τα γραφεία θα παραμείνουν ανοικτά και σήμερα το απόγευμα, από τις 18:30 έως και τις 20:00.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ