29.6.2015 10:45

Μία μία οι ξένες χώρες βγάζουν ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα: Να έχετε χρήματα και να αποφεύγετε τις συγκεντρώσεις

Την χαριστική βολή για τον τουρισμό αποτέλεσε η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος δημιουργώντας ένα έντονο κλίμα αβεβαιότητας στο εξωτερικό.

Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Πολωνία και Σουηδία εξέδωσαν νέες συστάσεις και οδηγίες προς τους τουρίστες που βρίσκονται ή θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να έχουν επιπλέον μετρητά για να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση, ενώ στον κατάλογο έρχονται να προστεθούν και οι ΗΠΑ με το ΥΠΕΞ τους να  προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τις συνθήκες ρευστότητας στη χώρα μας και τα εμπόδια στις τραπεζικές υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί μεταξύ άλλων τους Αμερικανούς να μεταφέρουν μαζί τους περισσότερα από ένα μέσα πληρωμών και να διασφαλίσουν πως έχουν αρκετά μετρητά ανά χείρας για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Παράλληλα, προτείνει για την ασφάλειά τους να είναι σε αυξημένη επιφυλακή και να αποφεύγουν πολιτικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις καθώς μπορούν να εκδηλωθούν αναταραχές.

Χθες η Βρετανία ανανέωσε την ταξιδιωτική οδηγία που είχε προ ημερών εκδώσει και ανέφερε: «Το νόμισμα στην Ελλάδα είναι το ευρώ. Όταν ταξιδεύετε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να πάρετε περισσότερα από ένα μέσα πληρωμής μαζί σας (μετρητά, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα). Οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν την πιθανότητα ότι οι τραπεζικές υπηρεσίες - συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας πιστωτικών καρτών και την εξυπηρέτηση των ΑΤΜ - σε όλη την Ελλάδα θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιοριστούν με μικρή πρότερη ειδοποίηση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ευρώ σε μετρητά για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και απρόβλεπτων περιστάσεων ή απρόσμενων καθυστερήσεων».

Στο μεταξύ παρόμοια ταξιδιωτική οδηγία έχει εκδώσει και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή, επισημαίνεται προς τους Γερμανούς πολίτες που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά, εξαιτίας της ρευστής κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι στη χώρα μπορεί να παρουσιασθούν πολλές καθυστερήσεις, ακόμα και στενότητα, στην τροφοδότηση των ΑΤΜ και συμβουλεύει τους Γερμανούς τουρίστες να έχουν αρκετό ρευστό και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ιστοσελίδα του.

Ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες του που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα έχει εκδώσει και η Ολλανδία.

Με αυτήν συμβουλεύει τους Ολλανδούς τουρίστες να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες, αλλά και να κουβαλούν επαρκή μετρητά για να καλύψουν τα έξοδα διαμονής τους και απρόβλεπτες δαπάνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, προτείνει στους τουρίστες να έχουν στην κατοχή του επαρκές ρευστό, ενώ και το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους ταξιδιώτες να έχουν προμηθευτεί αρκετά μετρητά πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φινλανδικού Τύπου, οι φινλανδικές τράπεζες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και άλλες αρχές συστήνουν στους τουρίστες να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν αγαθά και υπηρεσίες εξ’ολοκλήρου στα μετρητά.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Εύα Κόπατς κάλεσε τους Πολωνούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα να μην στηρίζονται στις πιστωτικές κάρτες και τα μηχανήματα ανάληψης των τραπεζών, αλλά να προτιμούν να έχουν μαζί τους μετρητά.

Εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας αναφέρει σε διεθνές δίκτυο πως υπάρχουν πληροφορίες που έρχονται από την Ελλάδα ότι κάποια εστιατόρια και πρατήρια καυσίμων δεν έχουν δεχθεί πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και δέχονται μόνο μετρητά.Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ