21.10.2021 14:25

Με «νέο αίμα» γεμίζουν οι φιάλες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αίμα τους αλλά και δείγμα για να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών έδωσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με στόχο την ενίσχυση του έργου του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Φοιτητές, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης παρουσιάζοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης προσήλθαν με μοναδικό σκοπό να συμβάλλουν και αυτοί στις ανάγκες συμπολιτών αλλά και συμφοιτητών τους.

Η φυσική απουσία από τους χώρους του Πανεπιστημίου στέρησε από τους φοιτητές του νησιού την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης τα περασμένα δυο χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα οι φοιτητές μαζικά να δώσουν δυναμικά το "παρών".

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου που σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου έχει στόχο να καθιερώσει την συγκεκριμένη δράση ως μια φιλοσοφία ζωής.

Η τράπεζα αίματος του φοιτητικού συλλόγου υπήρχε ήδη από το 2017 και στόχος είναι να συνεχίσει να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια όπως ανέφερε ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δημήτρης Τροβιάς.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού, Αντρει Παχνιευφσκι πρόσθεσε την σημασία που έχει για τους φοιτητές η συγκεκριμένη δράση:

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τόσο σε τοπικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο την προσπάθεια  την υπηρεσία της αιμοδοσίας προσφέροντας 5 λεπτά από το χρόνο μας και βοηθώντας τους συμπολίτες αλλά και συμφοιτητές μας που μελλοντικά ενδεχομένως να χρειαστεί να τους δοθεί κάποια φιάλη αίματος».

Τέλος σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού οι φοιτητές ανέφεραν ότι ο αριθμός είναι ικανοποιητικός ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα στη ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων στα αμφιθέατρα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "Π" ΣΤΟ FACEBOOK

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ