2.10.2012 20:40

Με 48ωρη απεργία απειλεί η ΠΝΟ

 

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η έναρξη των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που θα συνέλθει τις επόμενες ημέρες.

 

Σύμφωνα με πηγές από την ΠΝΟ, ήδη οι δικηγόροι της ομοσπονδίας έχουν συντάξει εξώδικα που θα αποστείλουν προς τους αρμόδιους φορείς για την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, μόλις ανακοινωθούν και ψηφιστούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

 

Η ΠΝΟ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της έχει ζητήσει την άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων προ του μνημονίου, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και εφαρμογή τους, άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου, αντιμετώπιση της ανεργίας και αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ