5.1.2015 9:11

Λιβύη: Ένας έλληνας και ένας αλλοδαπός νεκροί από επίθεση σε πλοίο

Δυο ναυτικοί, ένας έλληνας και ένας αλλοδαπός, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού δεξαμενόπλοιου, σημαίας Λιβερίας, στη Λιβύη.
Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο Araevo -ελληνικών συμφερόντων- για το θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου έλληνα, μέλους πληρώματος  μετά από βομβαρδισμό του πλοίου από πολεμικό αεροσκάφος, αγνώστων στοιχείων.
 
Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ντέρνα, με συνολικά 26 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις έλληνες και 23 αλλοδαποί (21 φιλιππινέζοι, 2 ρουμάνοι).
 
Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν επίσης ο θανάσιμος τραυματισμός ενός αλλοδαπού, καθώς και ο τραυματισμός δύο ακόμα μελών πληρώματος.
 
Σύμφωνα με το Λιμενικό για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών για τις δικές του ενέργειες.
 
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγια στη Λιβύη και τη στιγμή του βομβαρδισμού μετέφερε πετρέλαιο.

Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ