8.10.2012 10:22

Καταλαμβάνουν τη ΔΟΥ Χίου, την Τετάρτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Χίου οργανώνουν στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, η γραμματεία των ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ με κύριο αίτημα «να σταματήσει η φοροεπιδρομή εναντίων μισθωτών και συνταξιούχων».
 
Στην ανακοίνωση το ΠΑΜΕ αναφέρει:
 
«Εργαζόμενοι εργαζόμενες,
Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ σε καλούν σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, για να αποκρούσουμε τη φορολογική επίθεση. Την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών σε όλη τη χώρα, διοργανώνουν συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εφορίες ενάντια στη φοροεπιδρομή.
Η μοναδική διέξοδος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και τη βελτίωση της θέσης μας είναι η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση. Στην ενιαία και συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων και όλων των υποστηριχτών του Ευρωμονόδρομου απαντάμε με την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με το κοινό πλαίσιο πάλης με το ΠΑΜΕ, την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Σε αυτόν το δρόμο καλούμε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν μετατραπεί σε χειροκροτητές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Καλούμε τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τις επιτροπές αγώνα σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, για να αποκρούσουμε τη φορολογική επίθεση.
Καλούμε όλους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους να αντιδράσουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τις ενώσεις, να δώσουν μαζικό και μαχητικό "παρών", με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους εφορίες.
Απαιτούμε - διεκδικούμε:
·     Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
·     Κατάργηση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
·     Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
·     Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
·     Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδικής πηγής προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και "περαίωσης".
·     Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
·     Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ