5.1.2015 11:38

Καταδικάζουν την απόλυση

Τα συνδικαλιστικά και κομματικά αντανακλαστικά ερέθισε τις προηγούμενες μέρες απόλυση εργαζομένης στο super market «χαρά». Η απόφαση της διοίκησης να αναγγείλει παραμονή Πρωτοχρονιάς την απόλυση καταδικάστηκε αρχικά από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. «Η εργοδοσία των S/M ΧΑΡΑ εδώ και μήνες υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκράτησης εργαζομένων. Τιμωρεί απολύοντας εργαζόμενους τον έναν μετά τον άλλον, αυτούς και αυτές που ένα χρόνο πριν δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αυτούς που αρνήθηκαν να αποδεχτούν ότι ο εργοδότης μπορεί να αποτιμά την εργατική τους αξία όπως εκείνος εκτιμά και όχι σύμφωνα με τη νομοθεσία, μειώνοντας το βασικό μισθό και αφαιρώντας κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε.

Τη σκυτάλη παρέλαβε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Καλούμε τους  κατοίκους της Χίου, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλους όσους έχουν πληγεί από τις πολιτικές εξαθλίωσης που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ,  να καταδικάσουν την ενέργεια των super market «χαρά» ώστε να υπάρξει αμεσότατα επανόρθωση. Ας αποδοκιμαστούν όλες οι επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος εργαζομένων, που απολύουν εργαζόμενους χωρίς καμιά προειδοποίηση μετά από τόσα χρόνια εργασίας, για λίγα ευρώ, τα οποία για μια αλυσίδα είναι ένα ελάχιστο επιπρόσθετο κέρδος ενώ για τον ατομικό εργαζόμενο είναι μια μέγιστη ανάγκη», ανέφερε στη δική του ανακοίνωση.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι και στις δυο ανακοινώσεις ένα τοπικό super market κατατάσεται στην ίδια κατηγορία με τις μεγάλες αλυσίδες.

Από την πλευρά της η διοίκηση του super market ξεκαθαρίζει ότι είχε προαναγγείλει στους εργαζόμενους ότι για να υπερβεί τις συνθήκες κρίσης του κλάδου και να πετύχει τη βιωσιμότητα των καταστημάτων της δεν θα προβεί σε νέες μειώσεις αλλά σε μεμονωμένες απολύσεις, όταν κριθεί αναγκαίο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ