6.4.2015 15:14

Καλάθια αγάπης από τον Σύλλογο Δασκάλων [BINTEO - ΦΩΤΟ]

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ Μ. ΤΡΙΤΗ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ 372 ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Τον παράλληλο ρόλο που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί του νησιού αναδεικνύει η σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών να συγκεντρώσουν διάφορα είδη τροφίμων και υγιεινής προκειμένου να τα μοιράσουν στις άπορες οικογένειες των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Χίου ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με την κατάσταση που έχει στα χέρια του η διοίκηση του Συλλόγου Δασκάλων αυτά θα μοιραστούν σε 372 οικογένειες αριθμός που μεταφράζεται σε πάνω από 900 άτομα σε ολόκληρη τη Χίου.

Τα τρόφιμα

Τα γραφεία του Οίκου Χίου Διδασκάλου θυμίζουν ένα οργανωμένο κοινωνικό παντοπωλείο με τη διαφορά ότι όλα τα τρόφιμα προέρχονται από το υστέρημα του Χιώτη που καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έσπευσε να ενισχύσει με είδη το καλάθι αγάπης του Συλλόγου Δασκάλων.

«Αυτές τις ημέρες ο κάθε Δάσκαλος δεν επιτελεί μόνο τον ρόλο για τον οποίο είναι υπεύθυνος. Ο ρόλος του βγαίνει κι εκτός της αίθουσα διδασκαλίας και θεωρεί καθήκον του να βρεθεί δίπλα στις δοκιμαζόμενες οικογένειες και τους μαθητές από τις αντιλαϊκές πολιτικές», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Αμπαζής.

Σε ότι αφορά στα είδη αυτά περιλαμβάνουν ζυμαρικά, λάδι, όσπρια, γλυκίσματα και πασχαλινά αυγά για τους μαθητές, αλεύρι, αναψυκτικά κι μία πλειάδα προϊόντων από αυτά που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα μέλη του Συλλόγου.

Η διανομή των τροφίμων σύμφωνα με τον Γ. Αμπαζή θα ξεκινήσει από αύριο Μ. Τρίτη οπότε όσοι είχαν εγγραφεί στην κατάσταση του Συλλόγου τα Χριστούγεννα θα μπορούν να λαμβάνουν τα προϊόντα από τα γραφεία του Οίκου Χίου Διδασκάλου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ