22.7.2015 13:42

Η Χίος τίμησε την πολιούχο της Αγία Μαρκέλλα [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και παρουσία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Μ. Κωσταράκου τίμησε φέτος η Χίος την προστάτιδα και πολιούχο του Νησιού Αγία Μαρκέλλα.

Χιλιάδες πιστών, αν και αισθητά μειωμένοι σε σχέση με άλλες χρονιές, κατέκλεισαν το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας ζητώντας την προστασίας της αλλά και την ευλογίας της.

Από την προηγούμενη μέρα πλήθος πιστών, με κάθε μέσο, είχε συρρεύσει για να προσκυνήσει την εικόνα και να μεταβεί στον τόπο μαρτυρίου της Αγίας της Χίου.

Παρόντες στον φετινό εορτασμό ήταν οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων καθώς και ο Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων οι οποία μετέφεραν τη συμπαράσταση και τις ευχές του λαού της Θράκης.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στα ιδανικά και στις αξίες της σημερινής εποχής σημειώνοντας ότι πριν από το κούρεμα των Ευρωπαίων εμείς οι ίδιοι ως λαός φροντίσαμε να κουρέψουμε την πίστη και τα ιδανικά μας απομακρυνόμενοι από τον ίδιο τον Χριστό.

Αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Μαρκέλλας σημείωσε ότι αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πίστης και γενναιότητας για τη νέα γενιά σε μία εποχή όπου η νεολαία στερείται οράματος και προτύπων. 

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και Ἑσπερινό ενώ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στόν Ὄρθρο, και προεξήρχε  στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ