3.10.2012 9:50

Ευχαριστώ μόνο για το Στυλιανίδη

- ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ

 
Έστω και με μια δεδομένη, λόγων της γραφειοκρατικής διαδικασίας που αναγκαστικά προηγείται, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στο Δήμο Χίου το ποσό των 350.000 ευρώ για την υλοποίηση των κατεπειγόντων αντιπλημμυρικών έργων και άλλων ακόμη ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προετοιμασία του νησιού ενόψει της χειμερινής περιόδου. 
Στο θέμα της χρηματοδότησης στάθηκε με επαίνους ο Δήμος Χίου, καθώς με προσωπική του επιστολή ο Πολ. Λαμπρινούδης προς τον υπουργό Ευρ. Στυλιανίδη, τον ευχαριστεί, παραβλέποντας το γεγονός ότι και άλλοι συνέβαλλαν τα μέγιστα για την επιτυχή χρηματοδότηση, όπως ο Κ. Μουσουρούλης. 
«Η πρωτοβουλία σας είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για το νησί μας που δοκιμάζεται σκληρά την περίοδο αυτή και έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας.
Τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα στις σημερινές αντίξοες οικονομικά συνθήκες και επικροτούνται από την κοινή γνώμη. Η υπευθυνότητα και το προσωπικό σας ενδιαφέρον θα εκτιμηθούν δεόντως από τους δημότες της Χίου», αναφέρει στην  επιστολή του ο Δήμαρχος, παραβλέποντας να εκφράσει τις ευχαριστίες του και σε όσους συνέβαλαν ώστε ο κ. Στυλιανίδης να αντιληφθεί την αναγκαιότητα, μεταξύ των οποίων και ο Χιώτης υπουργός Κ. Μουσουρούλης.
 
Να πιάσουν τόπο
Ζητούμενο πλέον είναι οι πιστώσεις αυτές να πιάσουν γρήγορα τόπο ώστε να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών και να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η θωράκιση τους  υπό τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. 
Μόνο έτσι θα έχουν αξία και αντίκρισμα αυτές οι 350.000 ευρώ, που πραγματικά είναι αναγκαίες αλλά δεν προσφέρουν λύση στο σύνολο των ανάγων του νησιού. Για αρχή πάντως, είναι ενθαρρυντικό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ