15.5.2012 15:16

“Επικίνδυνοι κακοποιοί” τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

• ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Τ.Δ.Ν. ΧΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΕΒΟΠΟΥΛΟΥ

 

Το προφίλ της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Χίο, έδωσε στη δημοσιότητα με σημερινή συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου Γ. Κεβόπουλος.

Ο ίδιος χαρακτηρίζοντας τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης ως «επικίνδυνους κακοποιούς», τόνισε ότι διακινούσαν μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από αυτές των Locos ενώ στο πελατολόγιό υπήρχαν κυρίως ενήλικα άτομα.

«Για εμάς ήταν μία δύσκολη περίπτωση γιατί όλες οι συνομιλίες που καταγράψαμε ύστερα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ήταν στα Αλβανικά. Ήθελε επιπλέον δουλειά η οποία σε πολλές περιπτώσεις ήταν εξειδικευμένη.

Η παρακολούθηση της συγκεκριμένης ομάδας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 και ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες λόγω του φόρτου εργασίας. Δώσαμε προτεραιότητα στην εξάρθρωση των Locos γιατί η οργάνωση αφορούσε ανήλικα»,  ανέφερε ο κ. Κεβόπουλος.

Σε ότι αφορά τη δράση της δεύτερης οργάνωσης ο διοικητής του Τ.Δ.Ν Χίου, υπογράμμισε ότι τα μέλη της λειτουργούσαν με χαρακτηριστικά σκληρής συμμορίας αφού οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί ήταν όπως είπε «επαγγελματίες» χρόνια στην πώληση ναρκωτικών ενώ οι άλλοι δύο Έλληνες συλληφθέντες γνώριζαν πολύ καλά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών.

«Από τις 20.000 συνομιλίες που απομαγνητοφωνήθηκαν φαίνεται ότι τόσο η πρώτη εγκληματική οργάνωση όσο και η δεύτερη ήταν συγκοινωνούντα δοχεία. Είχαν και κοινούς πελάτες γεγονός που κάποια στιγμή τους οδήγησε σε σύγκρουση.

Το περασμένο Σεπτέμβριο, από την έρευνα που κάναμε μετέπειτα, φάνηκε ότι οι δύο ομάδες προγραμμάτιζαν ανοιχτή σύγκρουση η οποία όμως δεν έγινε από τότε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας. Σε αυτή τη σύγκρουση αν γινόταν θα υπήρχε και χρήση όπλων», υπογράμμισε ο κ. Κεβόπουλος.

Και οι 4 συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια Χίου ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

Παρακολουθείστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Κεβόπουλου:

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ