14.5.2012 16:59

Νέα εγκληματική οργάνωση, στα δίχτυα της Ασφάλειας

4 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

Τελειωμό δεν έχει η υπόθεση της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στο νησί μας αφού πριν από λίγο το Τμήμα ναρκωτικών Χίου, προχώρησε στη σύλληψη 4 ατόμων, δύο Ελλήνων και δύο Αλβανών, που σύμφωνα με εξακριβωμένες αστυνομικές πληροφορίες φαίνεται ότι είχαν σχηματίσει ξεχωριστή οργάνωση από αυτή των Locos, που μετέφεραν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Χίο.
Και οι 4 συλληφθέντες που σύμφωνα με την αστυνομία έκαναν εμπόριο απαγορευμένων ουσιών είχαν ως σύνδεσμο έναν 35χρονο Χιώτη, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί πολλάκις (τελευταία σύλληψη τον Φλεβάρη) όμως είχε απαλλαχθεί των κατηγοριών επικαλούμενος προσωπική χρήση.
Η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων μέσω του ειδικού κοριού της ΕΥΠ, που είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση των Locos, αποκάλυψε ότι η συμμορία που απασχόλησε το πανελλήνιο δεν ήταν και η μοναδική μιας και οι 4 συλληφθέντες διακινούσαν εξίσου μεγάλες ποσότητες.
Από τις απομαγνητοφωνήσεις πάντως προκύπτει η κατά καιρούς συνεργασία των δύο *«εγκληματικών οργανώσεων», αφού φαίνεται ότι η μία ομάδας προμήθευε την άλλη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων οι δύο ομάδες ήρθαν στα χέρια για οικονομικές διαφορές από το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητείται ακόμα ένας 23χρονος Έλληνας, ο οποίος μάλλον διαφεύγει εκτός Χίου.
Οι συλληφθέντες μετά τη δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.
 
 
*Όρος που χρησιμοποιεί η αστυνομία για να περιγράψει τη δράση των ομάδων και η οποία περιγράφεται αναλυτικότερα στη δικογραφία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ