10.4.2023 11:18

Επαγγελματίες Καρφά-Αγ. Ερμιόνης-Μ.Λιμνιώνα: "Περισσότερα έργα, λιγότερα λόγια"

Στο παρά πέντε της τουριστικής περιόδου του Πάσχα και αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι η τοποθέτηση νέων λαμπτήρων τύπου led (αφορά μόνο τους στύλους της ΔΕΗ)στην ευρύτερη περιοχή Καρφά έως Μέγα Λιμνιώνα και ο καθαρισμός πεζοδρομίων από το ύψος του ξενοδοχείου Ερύθα έως το πρώην εστιατόριο Γιαμού.

Ελπίζουμε και αναμένουμε περισσότερα και ειδικά στην πρώτη εικόνα που συναντάει ο επισκέπτης στους πεζόδρομους - πλατείες του Καρφά, της Αγίας Ερμιόνης και του Μέγα Λιμνιώνα.

Την ίδια στιγμή προβληματισμό δημιουργεί η προσβασιμότητα στην περιοχή αφού με τα έργα που γίνονται έχει καταστεί ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Την μία γίνεται δέηση μήπως και ρίξει καμιά ψιχάλα αλλά όταν γίνει αυτό, οι οδοί μετατρέπονται σε λασπόδρομους με λάκκους και λίμνες νερού σχηματίζονται κατά μήκος του οδικού δικτύου. Έχουμε φθάσει στο σημείο να αναρωτιόμαστε αν οι επισκέπτες θα καταφέρουν να προσεγγίσουν τα καταλύματα και τους χώρους εστίασης εν όψει της γιορτής του Πάσχα!

Στην προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου ζητήσαμε την βελτίωση θεμάτων καθημερινότητας και πραγματοποίηση έργων που άπτονται στην αρμοδιότητα του Δήμου ή της Περιφέρειας. Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι οι υποδομές έχουν φτάσει εδώ και πολύ καιρό στα όρια τους και χρειάζονται πολλαπλές βελτιώσεις (νέα φωτιστικά σώματα, βελτίωση και επέκταση πεζοδρομίων, συντήρηση και τοποθέτηση όπου χρειάζεται νέων δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, παρκινγκ κλπ ). Ειδικά στο θέμα της ύδρευσης οι διαρροές είναι συχνές και μάλιστα την στιγμή που υπάρχει έλλειψη υδάτινων πόρων και έντονη ανησυχία για την επάρκεια κατά την θερινή περίοδο.

Επίσης η γενικότερη απαίτηση για αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι το παράλογο. Δεν ζητήθηκε κάποια ειδική χάρη, αλλά να παρουσιαστεί πλάνο (που μάλλον δεν υπάρχει) το οποίο θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση, βελτιώνοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν. Οι επιχειρήσεις που πληρώνουν δημοτικά τέλη στο σύνολο του έτους και απολαμβάνουν (κουτσουρεμένες) υπηρεσίες μόνο για 40 μέρες είναι δεδομένο κάποια στιγμή η υπομονή και η μέχρι τώρα αυτοσυγκράτηση που έχουν επιδείξει, ότι θα φθάσει στα όρια της.

Τώρα όσον αφορά τους ασύλληπτα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και την απίστευτη στοχοποίηση μερίδας επαγγελματιών από τον Αντιδήμαρχο κ. Μανδάλα η απάντηση είναι ότι η περιοχή ζητάει περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια. Αρκετά πια με την αδράνεια και ταυτόχρονα τα αφεντιλίκια λόγια. Οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι ως επί το πλείστον οικογενειακές, αντί να στηριχθούν για την απίστευτη αντοχή που έδειξαν σε κάθε μορφή κρίσης (οικονομική, μεταναστευτική, υγειονομική) και κατόρθωσαν να μην βάλουν λουκέτο, χλευάζονται από πάνω ως υπαίτιες για την ανικανότητα που επιδεικνύει η δημοτική αρχή σε βασικά θέματα.

Κανείς και ποτέ δεν παραπονέθηκε για αναδουλειά. Αντιθέτως οι επαγγελματίες της περιοχής, παρά τα εμπόδια, τολμάνε και συνεχίζουν να επενδύουν ώστε να βελτιώσουν περαιτέρω τις υπηρεσίες τους. Μακάρι το ίδιο παράδειγμα να μπορούσε να ακολουθήσει και ο κάθε προβεβλημένος ως "επιτυχημένος" (αν)αρμόδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ