18.5.2016 17:23

Ένα βήμα πριν τον... διώξουν

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΔΕΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το θέμα έχει συζητηθεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές. Οι δεσμεύσεις του αναδόχου ότι οι εργασίες στη νέα πτέρυγα του «Ανδρεάδειου» θα συνεχιστούν με ικανοποιητικό ρυθμό αποδείχτηκαν για μία ακόμη φορά απατηλές, με τη νέα πτέρυγα να έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 65% επί του συνόλου των εργασιών.

Πλέον ο ανάδοχος έρχεται αντιμέτωπος με την οριστική έκπτωση από την εργολαβία και με το Δημοτικό Συμβούλιο, να έχει τη μοναδική ευκαιρία έστω και τώρα να επαναδημοπρατήσει το έργο και ίσως μέχρι του χρόνου να το δει πλέον ολοκληρωμένο.

Τα παραδείγματα του παρελθόντος, το γεφύρι του Παντουκειούς αποτελεί την πλέον τρανή απόδειξη, οδηγούν στο μοναδικό συμπέρασμα ότι η απόφαση για έκπτωση του εργολάβου θα έπρεπε να παρθεί νωρίτερα, αφού πλέον ο Δήμος βρίσκεται κοντύτερα στο ενδεχόμενο να επιστρέψει χρήματα στην Ε.Ε. για ένα έργο που ουδέποτε κατέστη λειτουργικό.

«Καμία ουσιαστική πρόοδος»

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λ. Παπαλάνης έκανε λόγω για σημαντικές καθυστερήσεις, μιας και το έργο θα έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μαζί με τις παρατάσεις στις 15 Νοεμβρίου του προηγούμενου χρόνου.

«Ο εργολάβος έχει υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης για την έκπτωσή του. Το Τεχνικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει αύριο (σ.σ. σήμερα Τετάρτη) και η άποψή του θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, το οποίο θα κληθεί να λάβει και την τελική απόφαση», εξήγησε ο ίδιος.

Σε περίπτωση που υπάρξει αρνητική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο τότε η έκπτωση καθίσταται οριστική, εκπίπτουν οι εγγυητικές καταθέσεις του εργολάβου και ο Δήμος καλεί τον δεύτερο στη σειρά εργολάβο να αναλάβει την αποπεράτωση του υπολοίπου των εργασιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ