24.2.2017 12:27

Εκτεταμένο τεχνικό έλεγχο της προκυμαίας φέρνει η τρύπα στη Λεωφόρο Αιγαίου

Σημειακό πρόβλημα και όχι εκτεταμένη ζημιά χαρακτηρίζει την τρύπα στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αιγαίου ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης. Όπως εξήγησε προκείται για καθίζηση του οδοστρώματος που έγινε σε δευτερεύοντα αγωγό όμβριων υδάτων που εξυπηρετεί την υπερφόρτωση του κεντρικού αγωγού του Καλοπλύτη που μεταφέρει τα νερά από την πόλη στη λιμενολεκάνη.

«Στο σημείο εκείνο είχαν γίνει παρεμβάσεις παλαιότερα με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυνέχεια με τον κεντρικό αγωγό, κάτι που οδήγησε τελικά στην αφαίρεση εδαφικού υλικού και στην εμφάνιση συνθηκών καθίζησης», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

Ξεκινά έλεγχος

Επειδή μάλιστα η συγκεκριμένη τρύπα είναι η δεύτερη που εμφανίζεται κατά μήκος της Λεωφόρου Αιγαίου τον τελευταίο ένα χρόνο, η πρώτη ήταν απέναντι από το Πρωτοδικείο πριν από 6 μήνες, ο Μιχάλης Μπελέγρης επεσήμανε την ανάγκη πραγματοποίησης εκτεταμένου τεχνικού ελέγχου των οδών που διασταυρώνονται κάθετα με τη Λεωφόρο ώστε να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αγωγοί.

«Είμαστε τυχεροί γιατί και στις δύο περιπτώσεις τα περιστατικά συνέβησαν βράδυ. Η τρύπα έχει διανοιχθεί, έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και τα συνεργεία σε πρώτη φάση αποκατέστησαν τον αγωγό. Ευελπιστούμε ότι το αργότερο μέχρι το πρωί του Σαββάτου, θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα και το ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Κανάρη προς τη Λεωφόρο Αιγαίου θα δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία», κατέληξε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Σε ότι αφορά στο κόστος αποκατάστασης της ζημιάς, εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί τα 1.500 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ