24.2.2017 0:48

Άνοιξε τρύπα διαμέτρου 1,5 μ. στο λιμάνι της Χίου [BINTEO - ΦΩΤΟ]

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ

Μετά την χερσαία ζώνη του λιμένα, σειρά είχε το βράδυ της Πέμπτης η Λεωφόρος Αιγαίου καθώς τμήμα του οδοστρώματος στη διασταύρωσή της με την οδό Κανάρη, υποχώρησε με αποτέλεσμα δημιουργηθεί κρατήρας διαμέτρου άνω του 1,5 μέτρων.

Έκπληκτοι οι οδηγοί που κατευθύνονταν από τη λεωφόρο Αιγαίου προς το κέντρο της πόλης διαπίστωσαν ότι έχει δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα που απειλεί την ασφάλεια οχημάτων και περαστικών.

Ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα από το Λιμεναρχείο Χίου ενώ στο σημείο μετέβη και ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Όπως διαπιστώθηκε από το σημείο  που δημιουργήθηκε η τρύπα, διέρχεται ο αγωγός όμβριων υδάτων που οδηγεί τα νερά της οδού Κανάρη προς το λιμάνι. Εξαιτίας παλαιότερων κακοτεχνιών, τα νερά παρέσυραν εδαφικό υλικό με αποτέλεσμα να υπάρξει η συγκεκριμένη καθίζηση.

Παρότι επιφανειακά η τρύπα δεν ξεπερνάει το 1 μέτρο, εσωτερικά η διάμετρος του κρατήρα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα όποιος βρίσκεται πάνω από αυτή να κινδυνεύει να βρεθεί στο κενό ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Άμεση κινητοποίηση από το Λιμενικό Ταμείο

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ζημιά. Ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα από το Λιμεναρχείο και η κυκλοφορία διακόπηκε και προς τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Έχω δώσει ήδη εντολή από νωρίς το πρωί της Παρασκευής να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς. Θα εκτιμήσουμε αρχικά το μέγεθός της και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν», δήλωσε από το σημείο του περιστατικού ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ