3.1.2015 18:23

Έκανε την υπέρβαση, αρνείται να γίνει διαδρομιστής

Σας είχα προϊδεάσει πως τούτη τη φορά το ενδιαφέρον εκδηλώνεται απ’ τον ίδιο και δεν εκφράζεται από τρίτους. Ακολουθώντας τη … νόμιμη οδό, ο Νίκος Νύκτας «θυροκόλλησε» στη ΝΟΔΕ το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Πήγε στα κομματικά γραφεία, έδωσε σε υπογεγραμμένο σημείωμα τη διαθεσιμότητα του στον Πρ. Μανωλάκη και αναχώρησε σαν κύριος. Ο Πρόδρομος, λογικά, θα ενημερώσει την Επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων της Ρηγίλλης.

Χρόνια τώρα το όνομα του Αγιωργούση δικηγόρου ξεφύτρωνε κάθε που εμφανίζονταν εκλογές. Η εξαιρετική καταγραφή του στο βαθύ παρελθόν, όταν είχε χρηματίσει πρόεδρος στο Συκούση, έκανε πολλούς να τον περιλαμβάνουν στις «χρυσές εφεδρείες» της Ν.Δ.. Το Νίκο τον κολάκευε η αναφορά, είχε ξεκαθαρίσει όμως ενσυνείδητα ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαθέσιμος για την πολιτική όταν έχει κλείσει ομαλά άλλους κύκλους, προσωπικούς κι επαγγελματικούς. Μονότονα επαναλάμβανε πως, αν ο ίδιος νοιώσει έτοιμος, θα κάνει απευθείας την κίνηση κι όχι δια μέσου τρίτων.

Την κίνηση την έκανε. Νοιώθει ότι εκπλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τις οικογενειακές υποχρεώσεις σπουδάζοντας δυο παιδιά ως συνεχιστές της δικής του επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Νοιώθει ταυτόχρονα ώριμος για την ανάμειξη με τα κοινά, όντας συχνά στις παρυφές τους, μια με το Δικηγορικό Σύλλογο, μια με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών. Νοιώθει τέλος μια βαθιά υποχρέωση στις φιλελεύθερες αρχές που υπηρετεί στην ίδια του τη ζωή. Ξέρει ότι υπάρχει ένας κουρασμένος από τα οικονομικά μέτρα κόσμος, που παραδοσιακά ανήκε στη Ν.Δ. ή ακόμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους, και μια άφθαρτη υποψηφιότητα σαν τη δική του μπορεί να τον φέρει στο … σακίδιο της Ν.Δ..

Ο Νύκτας όμως έχει λάβει την απόφαση του. Θα συμπεριφερθεί ως κύριος στο υπόλοιπο των διαδικασιών. Δεν πρόκειται να αναζητήσει προσβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ούτε να μετατραπεί σε διαδρομιστής για να πιέσει για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο. Αν κριθεί ότι μπορεί να συμβάλλει σε μια επιτυχημένη εκλογική αναμέτρηση για τη Ν.Δ., έχει καλώς. Άλλως κύριος ήρθε και κύριος φεύγει. Με ψηλά το μέτωπο ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει την παράταξη, δίχως να γίνει πιόνι στα χέρια των κομματανθρώπων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ