1.7.2015 12:41

Δυσκολία πληρωμών και στον Δήμο

ΟΡΙΑΚΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Αναπόφευκτα οι δραματικές πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος επηρέασαν και τη συνολική λειτουργία του Δήμου Χίου.

Με τα έσοδα στα δημοτικά ταμεία να βαλτώνουν αλλά και την καθυστέρηση της τακτικής επιχορήγησης από την κεντρική διοίκηση να κρίνεται αμφίβολη ως προς την καταβολή της, ο Δήμος αποφάσισε να μεταβάλλει τις πληρωμές τρίτων ανάμεσα στους οποίους και οι προμηθευτές του για την ερχόμενη εβδομάδα οπότε κι αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Μέσω e-banking

Όπως εξήγησε στον «π» ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Π. Πεντάκης την Τρίτη επιχειρήθηκε επιτυχώς η μεταφορά χρημάτων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, χωρίς όμως να προχωρήσουν στις πληρωμές των προμηθευτών.

Κάτω από το όριο ασφαλείας

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στρ. Γδύσης αποκαλύπτωντας ότι το αποθεματικό του Δήμου για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το όριο ασφαλείας του 1 εκ. ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή στο ταμείο βρίσκονται περίπου 984.000 ευρώ όταν το όριο ασφαλείας που προβλέπει δύο μισθούς εργαζομένων είναι στο 1 εκ. Ευρώ. Άρα είμαστε κάτω από το πλαφόν που έχει τεθεί από την πολιτεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός της μείωσης των εσόδων καθώς ο Δήμος επηρεάζεται άμεσα από τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση», εξήγησε ο κ. Γδύσης.

Ερωτώμενος από τον «π» για το εάν οι μισθοί των εργαζομένων στον Δήμο είναι διασφαλισμένοι ο ίδιος απάντησε ότι επαρκούν για να καλυφθεί και ο Ιούλιος, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα ότι μέχρι τις 10 του μήνα θα έρθει η τακτική επιχορήγηση από την κεντρική διοίκηση.

«Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα καταφέρουμε να λάβουμε τις 525.000 ευρώ που μας οφείλει το κράτος μέσω της τακτικής επιχορήγησης.  Θέλω να ελπίζω ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου τα χρήματα θα έχουν καταβληθεί ώστε να μπορέσουμε να εξοφλήσουμε και τους προμηθευτές μας», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ