2.2.2022 15:13

Δυο λύσεις προτείνει ο Συμπαραστάτης του Πολίτη για την μετακίνηση των φοιτητών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το γραφείου του Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας, επικοινώνησαν γονείς φοιτητών προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα μετακίνησης τους από και προς τις φοιτητικές εστίες. 

Με ανακοίνωση του, ο εκπρόσωπος του γραφείου, Γ. Παπαδόπουλος εξήγησε τον λόγο που η Περιφέρεια δεν μπορεί να εφαρμόσει το μοντέλο της Κρήτης όπως πρότεινε η Περιφερειακή Σύμβουλος, Γιούλα Αργυρούδη:

«Επικοινωνήσαμε με την Περιφέρεια Κρήτης… οι φοιτητές ανήκουν στις ευάλωτε κοινωνικά ομάδες δηλαδή είναι άτομα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ ή ΚΕΑ… όπως γνωρίζεται ένα τέτοιο δρομολόγιο θα στιγμάτιζε τους φοιτητές και δεν θα πρέπει να γίνεται διάκριση».

Σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η μετακίνηση των φοιτητών εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οφείλει σύμφωνα με τον ίδιο να επιλυθεί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Έτσι ο κ. Παπαδόπουλος προτείνει ως λύση αρχικά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μεριμνήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα και να χρηματοδοτήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Παράλληλα προτείνει και ο Δήμος στο πλαίσιο μετακίνησης των πολιτών, από τους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης να επεκτείνει λίγα μέτρα τα δρομολόγια στην επόμενη σύμβαση με το αστικό ΚΤΕΛ την εξυπηρέτηση των φοιτητών.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ