4.1.2015 14:36

Δεν πτοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 47 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΧΙΟΥ - ΤΣΕΣΜΕ

Το τσουχτερό κρύο φαίνεται ότι δεν πτόησε του Τούρκους δουλέμπορους να επιχειρήσουν να αποβιβάσουν 47 άτομα στις ακτές της Χίου. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες του Σαββάτου με το Λιμενικό να ειδοποιείται από το Στρατιωτικό Παρατηρητήριο της Αγίας Ελένης για ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το ανωτέρω πλωτό όπου εντόπισε τη πνευστή λέμβο. Οι παράνομοι μετανάστες στη θέα του περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσκισαν τη λέμβο και  έπεσαν στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των  σαράντα επτά παράνομων μεταναστών.

Ανωτέρω μεταφέρθηκαν με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Χίου όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ