3.4.2015 16:54

«Δείγμα» χιώτικου προβάτου στον Δημοτικό Κήπο [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

Με παγόνια και χιώτικα πρόβατα θα γεμίσει το βόρειο τμήμα του Δημοτικού Κήπου έπειτα από απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Χίου που έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του υπεύθυνου του Κήπου, δημοτικού συμβούλου Λεωνίδα Πυργάρη.

Η σκέψη

Με δεδομένο ότι το χιώτικο πρόβατο ανήκει στις δημοφιλείς ράτσες προβάτων που απαντάται σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και του κόσμου πλην της Χίου (!) ο κ. Πυργάρης εισηγήθηκε στο σώμα την δημιουργία περιφραγμένου χώρου στη βόρειοδυτική πλευρά του Κήπου μέσα στο οποίο θα φιλοξενείται ένα ζευγάρι από χιώτικο πρόβατο που ίσως αποτελέσει και το έναυσμα της παρουσίας του και της αναπαραγωγής του στο νησί.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Λ. Πυργάρη, το μοναδικό το οποίο θα απαιτηθεί είναι η περίφραξη με σύρμα τμήματος στη βόρεια πλευρά του κήπου καθώς και το τάισμα των προβάτων από δημοτικό υπάλληλο που ήδη έχει αναλάβει το τάισμα των παγονιών στην είσοδο του δημοτικού Κήπου.

Η δεύτερη σκέψη  πάντως, αν τελικά αυτό δεν καταστεί εφικτό είναι η φιλοξενία 14 παγονιών και φασιανών στην ίδια ακριβώς τοποθεσία, πτηνά τα οποία προσφέρει δωρεάν στον Δήμο ιδιώτης που διατηρεί κτήμα στην περιοχή του Κάμπου.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση του κ. Πυργάρη απομένει να εξεταστεί ως προς τις λεπτομέρειές της προκειμένου να εφαρμοστεί ή να τροποποιηθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ