10.5.2016 10:17

Βίντεο: Απανωτές προκλήσεις Τούρκων στις Οινούσσες

Η Τουρκία ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο, προκαλώντας σε καθημερινή, πλέον, βάση σοβαρά επεισόδια τόσο με την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, όσο και με την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων. Τουρκικά πλοία καταφεύγουν σε προκλητικές ενέργειες τόσο εναντίον πολεμικών ελληνικών σαφών, όσο και εναντίον Ελλήνων ψαράδων, εντός των ελληνικών υδάτων.

Ο Alpha παρουσίασε τρία σοβαρότατα επεισόδια, τα οποία έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το πρώτο καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, την Κυριακή, όταν η κανονιοφόρος «Κραταιός», δέχθηκε παρενόχληση από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το ελληνικό πλοίο και με μεγάλη ταχύτητα. Μετά το πρώτο πέρασμά του, έκανε μεταβολή και πέρασε εκ νέου, ώστε να καταστήσει σαφή την πρόθεσή του. Το επεισόδιο παρακολουθούσε μία γαλλική κορβέτα του ΝΑΤΟ, η οποία κινήθηκε προς το μέρος του τουρκικού σκάφους, το οποίο, τότε, απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Το Σάββατο το πρωί, τουρκικό περιπολικό παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο πέρασμα ανάμεσα στη Νήσο Παναγιά και τις τουρκικές ακτές, κάνοντας «βόλτα» παράλληλα με τις ακτογραμμές της νήσου. Στην περιοχή έσπευσε η ελληνική κανονιοφόρος «Αήττητος», η οποία υποχρέωσε το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει από τα ελληνικά νερά.

Την Κυριακή, Έλληνας ψαράς δέχτηκε ενοχλήσεις από δύο τουρκικά σκάφη. Οι ενοχλήσεις μετατράπηκαν σε καταδίωξη, η οποία εξελίχθηκε μέχρι και την είσοδο του λιμανιού στις Οινούσσες. Το επεισόδια αυτό συνέβη δίπλα στη νήσο Βάτο, όπου ψάρευε ο Έλληνας αλιέας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ