29.6.2016 22:26

Ασπίδα προστασίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τις βολές της «Κιβωτού»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ» ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ»

Ενωμένο και αποφασισμένο βρήκαν τον Δημοτικό Συμβούλιο οι βολές του στελέχους της «Κιβωτού του Κόσμου» Μαρίνας Κατσίμπαλη στον «π», για τον τρόπο με τον οποίο η «Προμηθευτική» διαχειρίζεται το ζήτημα των ανείσπρακτων ενοικίων για την χρήση μέρους των εγκαταστάσεων του Αίπους.

Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ύψωσαν τοίχος προστασίας στην «Προμηθευτική» χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτα τα λεγόμενα της κ. Κατσίμπαλη και σημειώνοντας ότι η «Κιβωτός» θα πρέπει να τηρήσει τους όρους της σύμβασης που υπέγραψε με την εταιρία του Δήμου.

Όπως ειπώθηκε τα όσα δήλωσε η κα. Κατσίμπαλη προσβάλλουν τον Δήμο και τους Χιώτες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και προσέφεραν εθελοντικά στην «Κιβωτό» και τα παιδιά που διαμένουν στο Αίπος.

Από τα λεγόμενα των συμβούλων δεν έλειψαν και οι αναφορές περί «μάνατζμεντ» και «συμπεριφορών που ομοιάζουν με αυτές που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές» ενώ κοινό σημείο όλων των συμβούλων ήταν η άποψη ότι αν θέλει η «Κιβωτός» να παραμείνει στο Αίπος θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να σεβαστεί τα όργανα και τους θεσμούς του Δήμου Χίου.

Οι τοποθετήσεις

Νίκος Νύκτας – Σύμβουλος Αντιπολίτευσης

«Είναι άδικο για τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ακούγονται πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η «Προμηθευτική» έδωσε μία τεράστια περιουσία έναντι πινακίου φακής. Αυτά που λαμβάνει η «Προμηθευτική» ως ενοίκιο για το Αίπος είναι τα ελάχιστα. Είναι άδικο στελέχη της «Κιβωτού» να λένε ότι παρέλαβαν αχούρι. Αυτό το αχούρι φιλοξένησε παιδιά, πριν προχωρήσουν στην ενοικίαση. Την «Κιβωτό» την θέλουμε και την αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή. Όμως ούτε αχούρι ήταν το Αίπος, γιατί λειτουργούσε κανονικά πριν δύο χρόνια, ούτε η προσπάθεια της Κιβωτού ήταν μικρή.  Δεν μπορούν να λέγονται πράγματα που προσβάλλουν την τοπική μας κοινωνία. Θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι η σχέση του Δήμου με την Κιβωτό. Η πρότασή μας έλεγε το εξής. Η Κιβωτός έλεγε ότι υπάρχει χορηγός  που δίνει 370.000 ευρώ για την αγορά μέρους του Αίπους. Αυτό όμως  αποκλείστηκε από την πλευρά του Αγίου Γεωργίου. Είπαμε λοιπόν ότι εφόσον υπάρχει αυτό το ποσό, να δοθούν αυτά τα χρήματα για το δάνειο της «Προμηθευτικής» και να δοθεί στην Κιβωτό ο χώρος εφ όρου ζωής. Γιατί επιμένουν στην αγορά;»

Δέσποινα Τσαρδάκα – Εκπρ. Χιακής Συμπολιτείας

«Τον τελευταίο καιρό έχουν δει  τη δημοσιότητα διάφορες δηλώσεις της Κιβωτού που καταφέρονται με απαξιωτικό τρόπο στην Προμηθευτική. Θεωρούμε ότι έχει γίνει λάθος χειρισμός του θέματος από τη Δημοτική Αρχή. Η κοινή συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος με την Κιβωτό χρησιμοποιήθηκε για να ειπωθούν πράγματα που δεν ισχύουν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο. Ζητάμε να είναι σαφής η θέση του Δ.Σ. και του Δήμου ότι η Κιβωτός δεν μπορεί λειτουργώντας ως επιχείρηση να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Αν λοιπόν έχει τα 370.000 ευρώ, έχει σίγουρα και τα πολύ λιγότερα για τα ενοίκια που πρέπει να καταβάλει. Η σιωπή είναι συνενοχή κι εδώ δεν πρέπει να σιωπήσουμε».

Μάρκος Σκούφαλος- Επικεφαλής ΛΑ.Σ.

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η δημοτική αρχή τη θέσης  της για την Προμηθευτική, αν θα την κρατήσει ή θα την κλείσει. Η στάση της Κιβωτού είναι απαράδεκτη. Δείχνουν ένα πρόσωπο που δεν το δείχνουν ούτε οι πολυεθνικές. Είναι λυπηρό να υπάρχει στην Κιβωτό Business Woman που δουλεύει τη θεωρία της καμένης γης. Δεν μπορούν να απόσχουν από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να λοιδορούν τους πάντες. Αυτές οι λογικές διαχείρισης, αυτή η λάσπη που ρίχτηκε, μας βρίσκουν απέναντι και βάζουμε ένα σημαντικό ερωτηματικό για το τι επιδιώκουν. Θέλουν να καταρρακώσουν το κύρος μας και την αξία των εγκαταστάσεων. Η όποια παραχώρηση θα πρέπει να γίνει μέσα από διαδικασίες αλλά το τίμημα δεν θα πρέπει να χαρίζεται ποτέ». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ