27.6.2016 9:59

Κατακλύζεται... από πρόστιμα και εξώδικα η Κιβωτός

21.568 ΕΥΡΩ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» ΣΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ», ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΤ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις του Δήμου Χίου και της «Κιβωτού του Αιγαίου», μετά το ναυάγιο της προσπάθειας πώλησης μέρους του τουριστικού χωριού του Αίπους στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία του π. Αντώνιου Παπανικολάου. Στις υπόγειες αλληλοκατηγορίες για την αποτυχία της πώλησης ήρθε να προστεθεί το εξώδικο της «Προμηθευτικής» με το οποίο αξιώνει από την «Κιβωτό» ποσό 21.568 ευρώ από μη καταβληθέντα ενοίκια που οφείλει εδώ κι ένα χρόνο.

Η απάντηση από την «Κιβωτό» ήταν άμεση με απαντητική επιστολή στην «Προμηθευτική» με την οποία παραπέμπει σε προφορική δήλωση του Δημάρχου Μ. Βουρνού ότι η «Κιβωτός δεν θα έπρεπε να ξαναπληρώσει ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις του Αίπους».

Περιθώριο 10 ημερών και μετά έξωση

Μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος της «Προμηθευτικής» Ηλίας Φόρος ανέφερε ότι με το εξώδικό της η εταιρεία του Δήμου ζητά την καταβολή 21.528,64 ευρώ, ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τις ακάλυπτες υποχρεώσεις της «Κιβωτού» από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Επιπλέον αγκάθι στη συμφωνία των δύο πλευρών αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Φόρο, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ μιας και η εταιρία καλείται να πληρώσει ετησίως 10.000 ευρώ, ποσό που δεν είχε υπολογιστεί αρχικά.

«Δεν γίνεται να ενοικιάζουμε σε εξευτελιστική τιμή το «Αίπος», δηλαδή μόνο 12 ευρώ το τ.μ., να μην τα εισπράττουμε και να καλούμαστε να καταβάλουμε και τον ΕΝΦΙΑ. Το γνωρίζουν όλοι ότι η εταιρία συντηρείται από ίδιους πόρους και μέσα από αυτούς προσπαθεί να καλύψεις τις υποχρεώσεις της», εξήγησε ο ίδιος κατηγορώντας την «Κιβωτό» ότι «ρίχνει πέτρες κατά πάντων αδιακρίτως».

Χαρακτηριστικό μάλιστα του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι το γεγονός ότι η «Προμηθευτική» δίνει περιθώριο 10 ημερών στην «Κιβωτό» προκειμένου να καταβάλει τα 21.528 ευρώ, διαφορετικά θα προβεί σε καταγγελία των συμβάσεων κάτι που θα σημάνει το οριστικό τέλος της παρουσίας της «Κιβωτού του Αιγαίου» στη Χίο.

ΚΙΒΩΤΟΣ: «Αν θέλουν να φύγουμε να μας δώσουν τα χρήματα που σπαταλήσαμε»

Στον αντίποδα πάντως η «Κιβωτός» μέσω της εκπροσώπου της Μαρίνας Κατσίμπαλη, ανέφερε ότι η διακοπή καταβολής των ενοικίων έγινε κατόπιν προτροπής του ίδιου του Δημάρχου Μ. Βουρνού, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά της, θεώρησε απαράδεκτη την καταβολή τιμήματος για την ενοικίαση του Αίπους.

«Ας αναλογιστούν τι έχουμε προσφέρει στο Αίπος. Παραλάβαμε ένα αχούρι, παραλάβαμε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις και ρίξαμε πολύ χρήμα για να έχει τη σημερινή του εικόνα. Εμείς δεν φεύγουμε από το «Αίπος». Αν επιμένουν να φύγουμε να μας καταβάλλουν πρώτα όλα τα χρήματα που δώσαμε για να αποκατασταθούν οι εγκαταστάσεις», επεσήμανε η ίδια και προσέθεσε: «Στην «Κιβωτό» φιλοξενούμε 30 παιδιά από όλο το Αιγαίο και 35 προσφυγόπουλα. Δίνουμε εργασία στους ανθρώπους της Χίου και στηρίζουμε έμπρακτα οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Ας σκεφτούν τι κακό θα κάνουν στον κόσμο αν φύγει η «Κιβωτός»».

Πρόστιμο και από τον ΕΟΤ

Τα προβλήματα όμως για την «Κιβωτό» δεν περιορίζονται μόνο στις σχέσεις της με τον Δήμο, αφού πλέον έρχεται αντιμέτωπη και με την επιβολή προστίμου από τον Ε.Ο.Τ.. Αιτία, σύμφωνα, με το ρεπορτάζ αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε αλλαγή της χρήσης του τουριστικού χωριού του Αίπους με αποτέλεσμα ο ΕΟΤ να θεωρεί ότι η «Κιβωτός» εκμεταλλεύεται τους οικίσκους προκειμένου να αποκομίσει χρηματικά κέρδη. Παρότι οι υπεύθυνοι εξήγησαν στον ΕΟΤ ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, η υπηρεσία του απάντησε ότι το πρόστιμο παραμένει και είναι 200 ευρώ για καθένα από τους 19 οικίσκους του τουριστικού χωριού.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ