7.12.2023 11:10

«Απαλλοτριώστε τα σπίτια μας επιτέλους» - Βίντεο

Έτοιμοι να ζητήσουν απαλλοτρίωση των κατοικιών τους από το κράτος οι κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών Βαρβασίου

Στη βιώσιμη λύση του Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, δηλαδή αυτή της απαλλοτρίωσης των κατοικιών τους από το κράτος και στη συνέχεια της κατεδάφισης των 12 επικίνδυνων πολυκατοικιών, κατέληξαν κατά τη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων των εργατικών πολυκατοικιών του Βαρβασίου.

Όπως ανέφεραν σε σημερινές τους δηλώσεις στον «Π» πρόκειται για την πλέον βιώσιμη λύση, η οποία εξασφαλίζει αφενός την αποζημίωση των κατοίκων, αφετέρου την ασφάλεια όσων συνεχίζουν να διαμένουν σε αυτές, παρά το γεγονός ότι από το 1999 έχουν κηρυχθεί ακατάλληλες για κατοίκηση.

Οι κάτοικοι υπογράμμισαν ότι η συγκεκριμένη λύση είχε προταθεί και στο παρελθόν, ωστόσο τότε είχε απορριφθεί για πολιτικές σκοπιμότητες, που είχαν ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της κατάστασης και τον εγκλωβισμό των κατοίκων σε ένα καθεστώς που πλέον τους φέρνει υπόλογους απέναντι στην Πολεοδομία αλλά και απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα αποφάσισαν να απευθύνουν έκκληση σε κοινωνικές δομές, προκειμένου να βρεθεί λύση για τη μεταστέγαση της μίας και μοναδικής οικογένειας που διαμένει στην πολυκατοικία 407, η οποία είναι η πλέον ακατάλληλη για διαμονή.

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσαν οι ίδιοι, θα ζητήσουν συνάντηση ολιγομελούς αντιπροσωπείας με υπηρεσιακά στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να καταθέσουν επίσημα πλέον το αίτημά τους για απαλλοτρίωση των διαμερισμάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ