7.12.2023 16:11

Εγκλωβισμένη μαζί με τον τυφλό άντρα της μέσα σε ένα… διαμέρισμα «φέρετρο» - Βίντεο

Έκκληση από την κα. Δέσποινα Βαγιάνου στην πολιτεία να βρεθεί ένα σπίτι για εκείνη και τον άντρα της μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στις εργατικές πολυκατοικίες

Η είδηση της αποκόλλησης ενός ακόμα τμήματος της ταράτσας στην πολυκατοικία 407 των εργατικών πολυκατοικιών του Βαρβασίου, το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά τη βροχόπτωση, απλά ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους των κατοίκων ότι σύντομα και με την ανοχή της πολιτείας θα υπάρξουν θύματα.

Για μία ακόμη φορά, η σκέψη όλων, όπως ανέφεραν στον «Π», πήγε στην Δέσποινα Βαγιάνου και τον τυφλό άντρα της, οι οποίοι είναι οι τελευταίοι ένοικοι της πολυκατοικίας 407 των εργατικών πολυκατοικιών.

Εγκλωβισμένοι, όπως λένε, διότι παρά τις εκκλήσεις τους, η πολιτεία κωφεύει επιδεικτικά.

«Δεν έχουμε χρήματα για να βγούμε από εδώ μέσα. Είμαστε οι τελευταίοι που απομείναμε και δεν μπορούμε να φύγουμε διότι ζούμε με μία πενιχρή σύνταξη. Ο άντρας μου είναι τυφλός και δεν μπορεί να περπατήσει», δηλώνει στον «Π», εμφανώς τρομαγμένη, αφού όπως εξηγεί καθημερινά ζει με τον φόβο ότι τόνοι μπετό θα σκεπάσουν το σπίτι τους.

Η αυτοψία

Τους φόβους της Δέσποινας Βαγιάνου, επιβεβαίωσε και το επιτόπιο ρεπορτάζ του «Π» το μεσημέρι της Πέμπτης, θέτοντας πλέον όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προ των ευθυνών τους.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του «Π», δεν προκαλούν μόνο τρόμο αλλά αγανάκτηση για το πώς Δήμος, Περιφέρεια, Πολεοδομία, Εισαγγελία, Αστυνομία, Βουλευτές, επιτρέπουν σε ένα ανήμπορο ζευγάρι ηλικιωμένων να ζει σε ένα τέτοιο κτίριο, τη στιγμή που τόνοι μπετόν είναι έτοιμοι να αποκολληθούν και να τους καταπλακώσουν.

Ήδη μετά και τη σημερινή κατάρρευση ενός ακόμη τμήματος της ταράτσας, η πρόσβαση προς την οροφή της πολυκατοικία 407 έχει αποκοπεί εντελώς ενώ παρά τις προσπάθειες των ενοίκων, εσωτερικά να τα διατηρήσουν σε καλή κατάσταση, η ζημιά εξωτερικά των κτιρίων έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που πλέον εγείρει σημαντικά ζητήματα ασφαλείας, τόσο για όσους διαμένουν σε αυτές όσο και για όσους διέρχονται εξωτερικά από τα συγκεκριμένα κτίρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ