1.10.2012 10:42

Άνθρακες ο θησαυρός του Μιχ. Σάλλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΚΕ ΧΙΟΥ

Η παρουσία στο νησί μας του προέδρου του ομίλου των τραπεζών Μ. Σάλλα και οι «ευεργετικές» παροχές του ομίλου προς τους μαστιχοπαραγωγούς, την ΕΜΧ, τους κτηνοτρόφους και τα σχέδια επιχειρηματικότητας δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν αδιάφορο.
Η υποδοχή, που του πρόσφεραν τοπικοί παράγοντες της τοπικής διοίκησης αλλά και οι φορείς δείχνει πόσο ενσωματωμένοι είναι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο αλλά και το ρόλο τους προκειμένου ο λαός να αποδεχτεί τις «παροχές» όπως τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.
Κανένας εργαζόμενος πολύ περισσότερο μαστιχοπαραγωγός, κτηνοτρόφος αλλά και συναλλασσόμενος με την Αγροτική Τράπεζα δεν πρέπει να ξεχάσει ότι τον προηγούμενο μήνα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ πρόσφεραν πεσκέσι στην Τράπεζα Πειραιώς το φιλέτο της Αγροτικής Τράπεζας υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον του αγροτικού κόσμου στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Γη, εργοστάσια ζάχαρης, γάλακτος, ακίνητα και καταθέσεις προσφέρθηκαν στον κύριο Σάλλα στον αγώνα δρόμου της συγκεντροποίησης του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα για την ενέργεια του προέδρου του ομίλου των τραπεζών Πειραιώς και να συνειδητοποιήσουν ότι καμία δραστηριότητα του κεφαλαίου δεν πραγματοποιείται αν δεν υπάρχει μεγάλο ποσοστό κέρδους.
Οι 14000 εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και με το πιστόλι στον κρόταφο να υπογράψουν σύμβαση ως νέοι εργαζόμενοι με μειωμένα δικαιώματα.
Εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες με υποθηκευμένα ακίνητα και χωράφια και γεωργικά μηχανήματα χάνουν το βιος τους και σήμερα ο κύριος Σάλλας παγώνει τις τοκοχρεωλυτικές δόσεις των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων των αγροτών του νησιού μας για ένα χρόνο. Σταγόνα στον ωκεανό…!
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη που «στηρίζει» ο κύριος Σάλλας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενέργειες στην προσπάθεια του κεφαλαίου να μη τσακιστεί από τους ανταγωνιστές του και να επιταχύνει τη μεταφορά των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Η εργατική τάξη, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι κανένα συμφέρον δεν έχουν από την ύπαρξη των καπιταλιστών, για αυτούς μοναδική διέξοδος είναι η κοινωνικοποίηση όλων των μέσων παραγωγής.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ