5.10.2012 14:58

“Ανήκω σε αυτούς που βοηθούν” (ΒΙΝΤΕΟ)

• Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΧΙΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Κάθε κατηγορία ότι διατηρούσε παράνομο λογιστικό γραφείο ή ότι διεκπεραίωνε υποθέσεις φορολογουμένων με αμοιβή αντέκρουσε σήμερα μέσα από τον τηλεοπτικό φακό του «π» ο διευθυντής της εφορίας Χίου Ζ. Κυτριλάκης, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες που οδήγησαν στην έφοδο του ΣΔΟΕ στην οικεία του ως ανυπόστατες.

Μάλιστα ο ίδιος, ανέφερε ότι τα αρμόδια διωκτικά όργανα κατά τον έλεγχο εντός της οικείας του, δεν εντόπισαν το παραμικρό στοιχείο που να αποδεικνύει παράνομη δράση του.

«Το μόνο το οποίο πήραν μαζί τους ήταν ο ηλεκτρονικός μου υπολογιστής, μέσα στον οποίο υπάρχουν μόνο προσωπικά αρχεία και τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει ούτε λογιστικό πρόγραμμα, ούτε κάτι άλλο που να είναι μεμπτό», ανέφερε ο ίδιος.

 

«Θα συνεχίσω να βοηθάω τους φτωχούς»

Με αυτή τη φράση ο κ. Κυτριλάκης, τόνισε ότι και μετά το περιστατικό ο ίδιος θα συνεχίσει να βοηθάει όσους συμπολίτες μας του ζητήσουν τη βοήθειά του για μία φορολογική δήλωση ή οτιδήποτε άλλο.

«Όλος ο κόσμος ξέρει τη δράση. Και ξέρουν ποιος είμαι και αν ποτέ έχω πάρει έστω και ένα ευρώ από συμπολίτη μου για οτιδήποτε και αν μου ζητήθηκε. Είμαι στην κατηγορία ανθρώπων που πάντα προσέφερα και θα συνεχίσω να προσφέρω τη βοήθειά μου σε όσους την έχουν ανάγκη. Αν αυτό είναι ποινικά κολάσιμο τότε ας με καταδικάσουν», είπε ο ίδιος.

 

Ο κ. Κυτριλάκης πάντως απαντώντας ευθέως στα αθηναϊκά δημοσιεύματα περί δήθεν διατήρησης λογιστικού γραφείου με τον υπάλληλο της ΔΟΥ Χίου κ. Δημητράκη τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν έχει πάει ποτέ σπίτι του πέρα από μία φορά πριν 8 χρόνια όταν χρειάστηκε να τον μεταφέρει εξαιτίας μηχανικής βλάβης του αυτοκινήτου του.

«Το αν βρέθηκαν 10-20 φορολογικές δηλώσεις συγγενών του μέσα στο σπίτι του, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για το οτιδήποτε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βοηθάει ο άνθρωπος σε κοντινά του πρόσωπα. Άλλωστε αυτό όλοι το κάνουν», είπε ο κ. Κυτριλάκης υπογραμμίζοντας το ακέραιο του χαρακτήρα του κ. Δημητράκη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ