8.4.2015 19:57

«Ανακαλέστε την απομάκρυνση του Χρ. Μπελλέ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Νέα παρέμβαση αυτή τη φορά εκ μέρους του τέως Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Β. Φίλια, έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά τη στήριξη του σκηνοθέτη Δ. Αβδελιώδη στον Χρ. Μπελλέ με αφορμή την απομάκρυνσή του από τη Βιβλιοθήκη Κοραή και τον ορισμό του Μ. Στάθη ως νέου προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Μέσα από δημόσια παρέμβασή του ο κ. Φίλιας κάνει λόγο για τραγικό λάθος επισημαίνοντας ότι «ο απόλυτα επιτυχημένος πρόεδρος Χρ. Μπελλές, αντικαθίσταται από κομματικούς».

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Β. Φίλια 

«Εξετάσεις εφ’ όλης της ύλης»

Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου, αναπτερώθηκε το ηθικό του ελληνικού λαού και ξαναγεννήθηκε η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

            - Η προσδοκία της απαλλαγής από τη δουλεία των μνημονίων και την ξένη εξάρτηση, αποτελούν το μεγαλύτερο πρόταγμα.

            -  Η έξοδος από την κρίση και η οικονομική ανάπτυξη είναι το δεύτερο.

            - Η εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού, η κατάργηση  των πελατειακών σχέσεων και η πάταξη της διαφθοράς είναι το τρίτο.

            - Η απόδοση ευθυνών για το παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος του ελληνικού  λαού την τελευταία πενταετία είναι το τέταρτο.

            -  Η άσκηση της εξουσίας με έντιμα και αξιολογικά κριτήρια είναι το πέμπτο.

            -  Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση κρίνεται εφ’ όλης της ύλης. Κρίνεται τόσο στα «μεγάλα» όσο και στα «μικρά».

            -  Όσον αφορά στα «μικρά» ο ελληνικός λαός δε θα ήθελε σε καμία  περίπτωση το κομματικό κράτος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να υποκατασταθεί από ένα κομματικό κράτος ΣΥΡΙΖΑ.

            -  Δυστυχώς αυτό συνέβη σε πολλές περιπτώσεις με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται και να δέχεται σκληρά πυρά η νέα κυβέρνηση.

            - Το παράδειγμα της βιβλιοθήκης «Κοραής» στη Χίο είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό. Το Εφορευτικό Συμβούλιο και ο απόλυτα επιτυχημένος Πρόεδρός του Χρίστος Μπελλές αντικαθίσταται από κομματικούς. Γιατί και με ποια λογική;

            - Ο Χρίστος Μπελλές πέτυχε να κάνει την 3η Βιβλιοθήκη της Ελλάδας το ζωντανότερο κύτταρο της πνευματικής ζωής της Χίου και προχώρησε στην οργάνωση Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ομιλητές και ακροατήρια που θα ζήλευε ακόμα και η πρωτεύουσα του κράτους. Μια προσπάθεια που συνέβαλαν 120 πανεπιστημιακοί άνθρωποι των γραμμάτων, ακόμα και ακαδημαϊκοί. Αυτοί όλοι εμπιστεύθηκαν  τον ανιδιοτελώς και αμισθί  εργαζόμενο Χρίστο Μπελλέ, ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ  όχι, ο οποίος μάλιστα δεν έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία να προκηρύξει διαγωνισμό που θα εξασφάλιζε μια αντικειμενικότητα επιλογής.

            - Πρόκειται περί λάθους και λάθους τραγικού που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η σύσσωμη κοινωνία της Χίου, συντάσσεται με τον Χρίστο Μπελλέ.

            - Ως Καθηγητής αισθάνομαι την υποχρέωση να ανακαλέσει την απόφασή του και να προασπίσει τη νομιμότητα.

 Βασίλης Φίλιας, Καθηγητής, τ. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου 

Αθήνα 7 Απριλίου 2015

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ