5.7.2014 13:42

Ανάδειξη ενός Ελληνικού Κέντρου Διεθνούς Αριστείας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών με θέμα «Το ΤΝΕΥ και το Π.Μ.Σ. ΝΑ.Μ.Ε. σας προσκαλούν στο μέλλον τους», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα του κλάδου της ελληνόκτητης ναυτιλίας, καθηγητές του Τμήματος, καθηγητές άλλων Πανεπιστημίων στελέχη επιχειρήσεων, απόφοιτοι, φοιτητές και φοιτήτριες.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναπτύχθηκε γόνιμος και δημιουργικός διάλογος για τις εξελίξεις, τις τάσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες στο χώρο της ναυτιλίας και του ευρύτερου πλέγματος συναρτώμενων δραστηριοτήτων, με ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων. Επιβεβαιώθηκαν από όλους τα ιδιαίτερα επιτυχή αποτελέσματα της στρατηγικής της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του Τμήματος έως σήμερα και διαπιστώθηκε η σκοπιμότητα διαρκούς ανανέωσης και στόχευσης των προγραμμάτων σπουδών σε νέα αναδυόμενα κρίσιμα πεδία, καθώς και η συνέχιση και περαιτέρω καθιέρωση μιας διαρκούς γόνιμης διάδρασης μεταξύ του Πανεπιστημίου και των επιχειρηματικών φορέων του κλάδου. Προέκυψαν και διάφορα επί μέρους πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχιση της πορείας του Τμήματος προς τη ανάδειξη ενός Ελληνικού Κέντρου Διεθνούς Αριστείας στη Χίο, που αποτελεί το στόχο του μέλλοντος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ