4.7.2014 13:50

Ανάδειξη ενός Ελληνικού Κέντρου Διεθνούς Αριστείας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών με θέμα «Το ΤΝΕΥ και το Π.Μ.Σ. ΝΑ.Μ.Ε. σας προσκαλούν στο μέλλον τους», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα του κλάδου της ελληνόκτητης ναυτιλίας, καθηγητές του Τμήματος, καθηγητές άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αλλοδαπής, στελέχη επιχειρήσεων, απόφοιτοι, φοιτητές και φοιτήτριες.

Την εκδήλωση άνοιξε απευθύνοντας χαιρετισμό η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Αν. Καθηγήτρια Ελένη Θανοπούλου. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Καθηγήτρια Αμαλία Πολυδωροπούλου προέβη σε μία σύντομη αποτίμηση της δεκαπενταετούς πορείας του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών (Π.Μ.Σ. «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑ.Μ.Ε») του Τμήματος, από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Ακολούθησε συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας, την οποία συντόνισε ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ. «ΝΑ.Μ.Ε.», Αν. Καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος. Στη συζήτηση συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες του ναυτιλιακού κλάδου, όπως ο Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γεώργιος Γράτσος, ο Γενικός Διευθυντής της DANAOS Shipping Co. Ltd κ. Ευστάθιος Σφυρής, ο Managing Director της XRTC και Πρόεδρος του Propeller Club κ. Γεώργιος Ξηραδάκης και η Πρόεδρος της WISTA Hellas κυρία Angie Hartmann. Επίσης στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος και πρώην Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Νικόλαος Λίτινας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου California, Santa Barbara κ. Κώστας Γκουλίας και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Ευάγγελος Σαμπράκος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναπτύχθηκε γόνιμος και δημιουργικός διάλογος για τις εξελίξεις, τις τάσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες στο χώρο της ναυτιλίας και του ευρύτερου πλέγματος συναρτώμενων δραστηριοτήτων, με ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων. Επιβεβαιώθηκαν από όλους τα ιδιαίτερα επιτυχή αποτελέσματα της στρατηγικής της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του Τμήματος έως σήμερα και διαπιστώθηκε η σκοπιμότητα διαρκούς ανανέωσης και στόχευσης των προγραμμάτων σπουδών σε νέα αναδυόμενα κρίσιμα πεδία, καθώς και η συνέχιση και περαιτέρω καθιέρωση μιας διαρκούς γόνιμης διάδρασης μεταξύ του Πανεπιστημίου και των επιχειρηματικών φορέων του κλάδου. Προέκυψαν και διάφορα επί μέρους πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχιση της πορείας του Τμήματος προς τη ανάδειξη ενός Ελληνικού Κέντρου Διεθνούς Αριστείας στη Χίο, που αποτελεί το στόχο του μέλλοντος.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ