3.4.2015 11:39

Άμεσες λύσεις για να σταματήσει το αίμα στην άσφαλτο

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Και πάλι προβληματισμός... Το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη στον παραλιακό του αεροδρομίου ξύπνησε μνήμες και συναισθήματα που η κοινωνία θέλει να ξεχάσει. Όμως δυστυχώς επανέρχονται, θυμίζοντας σε όλους ότι η σωστή οδηγική συμπεριφορά είναι πρώτο καθήκον όλων όσοι επιλέγουν να κινούνται στους δρόμους, όπως και στη Χίο.

Το περιστατικό προκάλεσε ανατριχίλα, ρίγος, θυμό, φόβο, ένα κοκτέιλ συναισθημάτων που λογικό είναι να επανέρχεται.

Η κοινωνία σε κατάσταση σοκ αναμετρά και πάλι παρουσίες και απουσίες και σβήνει από τη λίστα έναν 34χρονο, τον Στρ. Γεωργούλη, που έχασε τη ζωή του στο τελευταίο τραγικό δυστύχημα, όπως και ενός 26χρονου που ενεπλάκει στο περιστατικό και τώρα βιώνει το δικό του Γολγοθά.

Συνεχίζεται η ανάκριση για το συμβάν

Για τα αίτια του δυστυχήματος η Τροχαία συλλέγει στοιχεία και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να καταλήξει στα αντίστοιχα συμπεράσματα. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης τα συμπεράσματα δεν είναι εύκολο προς το παρών να διεξαχθούν. «....Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό έναν 26χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ένας 34χρονος ημεδαπός. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης των οχημάτων, ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 34χρονου δικυκλιστή και ο ελαφρύς τραυματισμός του 26χρονου», αναφέρεται σε πρώτη φάση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις τόσο στον 34χρονο που απεβίωσε από το δυστύχημα, όσο και τον 26χρονο που εμπλέκεται σε αυτό. Προς το παρών τα μόνα δεδομένα είναι ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν φορούσε κράνος και πως η σύγκρουση ήταν πλαγιομετωπική.

«Δύσκολος ο ρόλος μας»

Η Τροχαία τηρεί στάση αναμονής και προχωρά την έρευνα βήμα -βήμα. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του προϊσταμένου της Δημ. Αυγερινού. «Όλοι λειτουργούμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες αυτές τις ώρες. Είναι ένα απόλυτα δυσάρεστο περιστατικό και λογικό να κλονίζει ολόκληρη την κοινωνία. Η Τροχαία προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της λαμβάνοντας υπόψη της τα πάντα. Πρώτα από όλα να κάνουμε ελέγχους, να βεβαιώνουμε παραβάσεις για τον Κ.Ο.Κ. αλλά και με το μυαλό μας στην οικονομική κρίση και στις δυνατότητες των πολιτών. Προσπαθούμε να κάνουμε συστάσεις. Συνέχεια το κάνουμε», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει «ο καθένας οφείλει να σεβαστεί περισσότερο τον εαυτό του και την ζωή του».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό, η πρόληψη είναι ένα μέτρο θεωρητικό. «Στον καθένα επαφίεται κατά πόσο θα εφαρμόσει τους κανόνες», τονίζει. Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι από τα έξι θανατηφόρα τροχαία που έχουν συμβεί το 2014, τα τέσσερα είχαν ως αιτία πρόκλησης την κατανάλωση αλκοόλ. «Εμείς θα θυμίζουμε καθημερινά σε όλους τι πρέπει να κάνουν όταν οδηγούν. Όμως το αν θα τα εφαρμόσουν δεν εξαρτάται κάθε φορά από εμάς».

Σύσκεψη σήμερα στην Περιφέρεια

Το τραγικό δυστύχημα ενέτεινε τον προβληματισμό και σε επίπεδο Περιφέρειας. Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχηςΣτ. Κάρμαντζης προκαλεί σήμερα σύσκεψη στο γραφείο του με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας προκειμένου να ζητήσει τεχνικές απόψεις που μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο οδικό δίκτυο. «Δεν είναι η ώρα να ανοίξουμε μια συζήτηση που μπορεί να γίνει σε δεύτερο χρόνο. Είμαστε συγκλονισμένοι από το τροχαίο κυρίως γιατί αφορά σε ένα νέο παιδί και το νησί μας δεν έχει την αντοχή να βλέπει να χάνονται τα παιδιά τόσο άδικα. Θεωρήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα για να εξετάσουμε τυχόν βελτιώσεις στον παραλιακό του αεροδρομίου με δεδομένο ότι ακόμη κι αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα οφείλουμε να αναζητήσουμε τρόπους να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Τροχαία και επιθυμούμε να καταπιαστούμε  άμεσα με τα ζητήματα της ασφάλεια τους οδηγικού περιβάλλοντος. Κάνουμε λοιπόν μια αρχή και θα την φτάσουμε στο τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Κάρμαντζης που θα έχει και επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για τα Τεχνικά Έργα Θοδ. Βαλσαμίδη για το θέμα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ