5.5.2021 13:12

«Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα χρόνων»

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου για τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η επίθεση της Κυβέρνησης στον κόσμο της εργασίας με το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει σωρεία αντεργατικών ρυθμίσεων, αποτελεί τον καταλύτη της απαράδεκτης και αντεργατικής πολιτικής της και είναι πλέον το αποκορύφωμα της νεοφιλελεύθερης και ακραίας εμμονής της.

Επιχειρείται, η πλήρης κατοχύρωση της ελαστικής και φθηνής εργασίας, η αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας και η κατάργηση του οκταώρου, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις, καθώς και η θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, χωρίς κανόνες, ακόμη το Σαββατοκύριακο. Υπονομεύεται το δικαίωμα στην απεργία και κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης, διεκδίκησης και συνδικαλιστικής δράσης.

Η Λέξη Δικαιώματα και Διεκδίκησή τείνουν να στοχοποιηθούν, να εξαφανισθούν και επιχειρούν να καταστήσουν τον εργαζόμενο, με σκυφτό κεφάλι και με τον φόβο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της απόλυσης. 

Ο κόσμος της Εργασίας στο Απόσπασμα, χωρίς φωνή, χωρίς δικαιώματα. Αυτό θέλουν βουβά πιόνια έρμαια των αντικοινωνικών και αντεργατικών επιλογών τους.

Ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δίκαιη χωρίς τη έξαρση των ανισοτήτων που διογκώνονται από την κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Η ιστορική μνήμη των εργατικών αγώνων, η ελπίδα ενός άλλου κόσμου δικαιοσύνης, ισότητας, συναντώνται στον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη, 6 Μαΐου, στις απεργιακές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.

Αγωνιζόμαστε για :«Οκτώ ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο» όπως λέει το παλιό και πάντα επίκαιρο σύνθημα - που ενοχλεί πάντα τους νεοφιλελεύθερους που ονειρεύονται και σχεδιάζουν «ευέλικτες μορφές εργασίας» και εργαζόμενους - λάστιχο.

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα χρόνων!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ