30.1.2023 13:01

Αφιερωμένη στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών η αιγνουσιώτικη πίτα

Αφιερωμένη στην μεγάλη εορτή της Παιδείας ήταν η εκδήλωση της αγιοβασιλόπιττας του Δήμου Οινουσσών και του Συλλόγου "Φίλοι Οινουσσών", που έλαβε χώρα χθες στο βράδυ στις Οινούσσες.

Κάτοικοι, συμπολίτες και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών παρευρέθηκαν στην ανταλλαγή ευχών και στην διανομή των δύο πιττών, που ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης. Αναφερόμενος στη νέα χρονιά ενημέρωσα τους πολίτες και κατοίκους για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εν εξελίξει έργων ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ τους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά στο διάλογο για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΟ κ. Γιάννης Λυγνός αναφερόμενος στη νέα χρονιά τόνισε ότι το ακτοπλοϊκό έργο του Ε/Γ-Ο/Γ "ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ" διασφαλίστηκε με την ομαλή μετάβαση στο νέο νηογνώμονα και διαβεβαίωσε για την συνέχιση της σημαντικής αποστολής του πλοίου στη ζωή του νησιού . Η βραδιά είχε εκτενές αφιέρωμα στις προσωπικότητες και το έργο των Οικουμενικών Διδασκάλων Τριών Ιεραρχών.

Εκτός από τις σύντομες ομιλίες του π. Ιωάννη και του Δημάρχου προβλήθηκε ένα ευσύνοπτο κινηματογραφικό αφιέρωμα, το οποίο άφησε χρήσιμα μηνύματα σε γονείς κι εκπαιδευτικούς. Οι Οινούσσες, το κατ' εξοχήν εκπαιδευτικό νησί, τιμά και αναγνωρίζει το ρόλο της Παιδείας στην ζωή και την ανάπτυξη του τόπου.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αμείωτο μέχρι το τέλος της προβολής. Το "τουρνέσι" έπεσε στο κομμάτι της Φωτεινής Ταλαγκά από την βασιλόπιττα του Δήμου και στην Μαρία Λεσκάι από εκείνην του ΣΦΟ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ