1.4.2013 12:24

9 Μαΐου, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Την καθιέρωση του εορτασμού της 9ης Μαΐου ως παγκόσμια μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ζητά με σχετική επιστολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης.
«Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο φέτος –και κάθε χρόνο- να προγραμματίσει εκδηλώσεις σε όλη την περιφέρεια και να εορταστεί σαν μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο συνδυασμός και καταλήγει .
Επίσης ζητάμε,  να απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εθνικές επετείους. Αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα, επίδοξος κληρονόμος του Χιτλερισμού, δεν έχει θέση στις εκδηλώσεις που τιμούν τους εθνικό-απελευθερωτικούς αγώνες του ελληνικού λαού. Προσβάλλει την ιστορική του μνήμη, τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα του ναζι-φασισμού. Προσβάλλει τον πολιτισμό και τις ανθρωπιστικές παραδόσεις του.
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, υμνητών του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών. Τα τάγματα εφόδου της , κατά τα πρότυπα των εγκληματικών  χιτλερικών ταγμάτων εφόδου, δεν είναι  παρά θρασύδειλοι που επιτίθενται, κυνηγούν και χτυπούν μετανάστες και Έλληνες,  παιδιά και εργαζόμενους. Αναπτύσσουν εγκληματική δράση και συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό και τη διχόνοια. Χύνουν δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες.
Η Χρυσή Αυγή στέκεται εχθρικά  απέναντι στον ανθρώπινο πολιτισμό, απέναντι στη μόρφωση και την παιδεία. Η καταδίκη και απομόνωση της είναι ζήτημα πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Καμιά ανοχή στο ρατσισμό και στο φασισμό»
, αναφέρει μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση.
 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ