20.1.2015 12:42

80.000 ευρώ για την ασφάλεια των δρόμων της Χίου

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Έλεγχος και αποκατάσταση σήμανσης και ασφάλισης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Χίου» συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να γίνει αντικατάσταση φθαρµένων και κατεστραµµένων πινακίδων σήµανσης του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου της Χίου, τοποθέτηση νέων ανακλαστικών πινακίδων, κυρτών κατόπτρων ελέγχου διασταυρώσεων, καθώς και αναδιαγράµµιση της οριζόντιας σήµανσης. Τέλος, θα πραγµατοποιηθεί και επανατοποθέτηση ή αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 120 ημερολογιακές ημέρες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

«Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά είναι βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθόσον είναι συνυφασμένη με τη μετακίνηση των πολιτών», σημείωσε η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ