4.10.2017 14:31

Στην ήδη επεκταμένη ΒΙ.ΑΛ. θα διαμαρτυρηθούν οι Χαλκούσοι

Σε «ώτα μη ακουώντων» ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν στις 17:00 σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι του Χαλκειούς και των Καμποχώρων, με αφορμή την έναρξη των εργασιών επέκτασης της ΒΙ.ΑΛ. και την τοποθέτηση σκηνών περιμετρικά του hotspot, στο χώρο που προ ημερών ισοπέδωσαν τα μηχανήματα του Στρατού.

Παρότι από την αρχή γνώριζαν ότι η ισοπέδωση σήμαινε ταυτόχρονα και επέκταση, παρότι από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε το στήσιμο το σκηνών, με ευθύνη του Τοπικού Συμβουλίου τα Καμπόχωρα σέρνονται σε μία άνευ ουσίας κινητοποίηση, που απλά θα επιβεβαιώσει ότι η τοπική κοινωνία, με ευθύνη των αιρετών, βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις.

Κοντά στην ολοκλήρωση…

Χαρακτηριστικό του σημερινού ανούσιου εγχειρήματος είναι το γεγονός ότι η τοποθέτηση των σκηνών και άρα της πρώτης φάσης της επέκτασης είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση. Όπως εξήγησε στον «π» ο διοικητής της ΒΙ.ΑΛ. Θεόφιλος Τσιγκαλάγης, ο σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση αρχικά 20 σκηνών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, χωρητικότητας 8-10 ατόμων. Από αυτές έχουν τοποθετηθεί παραπάνω από τις μισές και θεωρείται θέμα ωρών να ολοκληρωθεί το στήσιμο και των υπόλοιπων.

Το πώς βέβαια το Τοπικό Συμβούλιο και ο Δήμος που καλεί στη σημερινή κινητοποίηση θα εμποδίσει την επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. όταν αυτή κοντεύει ήδη να ολοκληρωθεί, είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουν όσοι σέρνουν τον κόσμο των Καμποχώρων σε πορεία διαμαρτυρίας 3 ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ