3.4.2022 19:49

Βροντάδος- Απομακρύνονται οι άρρωστοι φοίνικες και αυξάνονται οι χώροι στάθμευσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα παραμείνουν οι υγιείς φοίνικες και κάποιοι άλλοι θα μεταφυτευτούν, λέει ο αντιδήμαρχος Σιδερής Ντομάτας

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να απομακρυνθούν ακόμα τρεις φοίνικές από την παραλιακή του Βροντάδου, καθώς η πλειονότητα των δέντρων είτε είχαν ξεραθεί τελείως είτε έπρεπε να κοπούν εξαιτίας της προσβολής τους από το γνωστό κόκκινο σκαθάρι καθώς και από άλλες ασθένειες των φυτών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Σιδερή Ντομάτα, επί του παρόντος αφαιρέθηκαν οι κορμοί και οι ρίζες όσων φυτών είχαν ξεραθεί ενώ μέσα στην εβδομάδα θα απομακρυνθούν ακόμα 3-4 δέντρα, για τα οποία θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου να μεταφυτευτούν σε άλλο σημείο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, τόσο το σχολείο όσο και το Τοπικό Συμβούλιο έχουν ζητήσει την καθολική απομάκρυνση όλων των δέντρων κάτι που σύμφωνα με τον Σιδερή Ντομάτα δεν είναι εφικτό με τον σχεδιασμό να προβλέπει την παραμονή στο σημείο των υγειών δέντρων.

Στη συνέχεια ο Δήμος, θα απευθυνθεί σε μηχανικό προκειμένου να γίνει αποτύπωση του χώρου ώστε να προκύψει ο αριθμός των συνολικών θέσεων στάθμευσης μετά την απομάκρυνση των φυτών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διπλασιασμό των θέσεων.

Όπως πάντως εξήγησε ο κ. Ντομάτας, τα δέντρα ούτως ή άλλως θα κόβονταν αφού η κατάστασή τους κρίθηκε μη αναστρέψιμη από τις υπηρεσίες του Δήμου Χίου, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση φοινίκων στον Δημοτικό Κήπο Χίου, όπου εξαιτίας της προσβολής τους από ασθένειες, κατέρρευσαν, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν διερχόμενους από το σημείο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ