6.2.2023 11:59

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε κεντρική και βόρεια Χίο - Φωτό

15 μηχανήματα της Περιφέρειας στους δρόμους του νησιού - Επί ποδός και η Τροχαία Χίου

Με προβλήματα στη κεντρική και βόρεια Χίο συνοδεύτηκε η επέλαση της κακοκαιρίας "Βαρβάρα".

Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός βοσκού σε περιοχή ανάμεσα σε Παρπαριά και Πιραμά. Παράλληλα, οδηγός φορτηγού εγκλωβίστηκε στις Αμάδες και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Συνολικά η Περιφέρεια έχει διαθέσει 15 οχήματα και αλατιέρες ενώ η Τροχαία Χίου απαγορεύει τη διέλευση όσων οδηγών δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στα εξής σημεία:

Από την κιβωτό του κόσμου μέχρι και το Πιτυός.

Από Καρδάμυλα εως Πιτυός.

Απο Καρυές μέχρι Προβατά και Αυγώνυμα.

Από Πιτυός έως Βολισσό.

Σε όλα τα χωριά της Αμανής και των Καρδαμύλων.

Ανακοίνωση από την Αστυνομία

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, από την 09:00 ώρα σήμερα (06-02-2023) και έως την ύφεση των φαινομένων, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα κατά την κυκλοφορία τους, στα κάτωθι τμήματα επαρχιακού οδικού δικτύου στη Χίο:

  • Από το 3ο χλμ. έως το 35ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού.
  • Από το 4ο χλμ. έως το 22ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χίου – Αυγωνύμων – Σιδηρούντας.
  • Σε επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμάδων και Διευχών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ