23.2.2021 9:56

Παραλίγο τραγωδία στη γνωστή… στοά

Κατέρρευσε τμήμα νεοκλασικού την ώρα που περνούσε συμπολίτισσά μας από το σημείο

Σωτήριο στην κυριολεξία αποδείχθηκε το στέγαστρο στην γωνία των οδών Βενιζέλου και Αργέντη όταν τμήμα του νεοκλασικού που βρίσκεται στο σημείο κατέρρευσε, την ώρα που περνούσε συμπολίτισσα μας κάτω από το στέγαστρο που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Όπως εξηγούν αυτόπτες μάρτυρες στον «π» ο ήχος ήταν λες και είχε προηγηθεί σεισμός. «Ακούστηκε ένα βουητό και στη συνέχεια ένας πολύ δυνατός θόρυβος. Ευτυχώς που υπήρχε το στέγαστρο, διαφορετικά θα μιλούσαμε τώρα σε τελείως διαφορετική βάση, με καταγεγραμμένο ένα θύμα», ανέφεραν στον «π».

Να σημειωθεί ωστόσο ότι εδώ και αρκετό καιρό 8 επαγγελματίες της περιοχής, έχουν υποβάλει μήνυση για το συγκεκριμένο νεοκλασικό ζητώντας να υπάρξει άμεσα παρέμβαση στο κομμάτι της υποστύλωσης.

«Πριν από 4 μήνες είχαν κληθεί οι εμπλεκόμενοι από την Αστυνομία για να δώσουν καταθέσεις κι έκτοτε δεν έχουμε κάποια εξέλιξη. Είχαμε απευθυνθεί και στην Εφορεία της Μυτιλήνης που είναι υπεύθυνη, η οποία μας απάντησε ότι έχει αποστείλει τον τρόπο που πρέπει να γίνει η κάθετη υποστύλωση του κτιρίου για να καταστεί ασφαλές», ανέφεραν οι επαγγελματίες στον «π».

«Πρέπει να παρέμβει ο Δήμος»

Ωστόσο όπως εξηγούν οι ίδιοι, μερίδιο ευθύνης έχει διαχρονικά και ο Δήμος Χίου, αφού, o νόμος δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει εκείνος στις εργασίες και να καταλογίσει το ποσό στους δύο ιδιοκτήτες του κτιρίου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ