5.11.2018 10:27

Οδεύει ξανά προς τον γκρεμό το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου

Χρωστάει σε τράπεζες, οδηγούς και πρατήρια ποσά που το καθιστούν μη βιώσιμο

Όταν στις αρχές του χρόνου ανακοινώθηκε ότι το πλειοψηφικό πακέτο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου πέρασε σε νέους επενδυτές από τη Θεσσαλονίκη, οι ελπίδες ότι η εταιρεία σταδιακά θα ανέκαμπτε αναπτερώθηκαν.

Αντίπαλος της νέας διοίκησης ήταν τα χρέη σε ιδιώτες και τράπεζες που στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1 εκ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο τα τελευταία 2 χρόνια τα συνολικά χρέη που προστέθηκαν στην εταιρεία ήταν +550.000 ευρώ κάτι που οδήγησε σε ασφυκτικές καταστάσεις με οδηγούς να παραιτούνται, πρατηριούχους να αρνούνται να δώσουν πετρέλαιο και οχήματα καταπονημένα από την πολύ χρήση και την βασική συντήρηση.

Λίγους μήνες αργότερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς τράβηξε τα χαλί των προβλημάτων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που πλέον είναι αδύναμο να κρατήσει τη βασική πηγή εσόδων του, που είναι τα μαθητικά δρομολόγια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ΚΤΕΛ να κηρύσσεται έκπτωτο από γραμμές μαθητικών δρομολογίων κάτι που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμισή του και ίσως- σύμφωνα με κάποιους- και στο κλείσιμό του.

Την ίδια ώρα πρώην στέλεχος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου, στο οποίο απευθύνθηκε ο «π», περιέγραψε με τα πιο ζοφερά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό, ακόμα και μετά την ανάληψη των ηνίων της διοίκησης από εταιρεία της Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς η κατάσταση μέσα εκεί είναι τραγική. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ βουλιάζει καθημερινά και αυξάνονται οι οφειλές προς τρίτους. Υπάρχουν χρέη προς ταξιτζήδες, υπάρχουν χρέη προς συνεργεία, προς βενζινάδικα, προς οδηγούς, προς τράπεζες. Όλα αυτά είναι φυσικό να έχουν αντίκτυπο στα μαθητικά δρομολόγια που δεν μπορούν να εκτελεστούν επαρκώς», ανέφερε στον «π».

Για την ιστορία πάντως ο «π» θέλησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μ. Λακαρδή από τον οποίο εισέπραξε την κατηγορηματική άρνηση οποιασδήποτε δήλωσης, λέγοντας ότι: «Εγώ δεν δίνω συνεντεύξεις», κλείνοντας το τηλέφωνο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ