28.8.2019 22:02

Ο μεγαλύτερος χορός του Αιγαίου στήθηκε ξανά στο λιμάνι της Χίου

Πάνω από 350 χορευτές σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα χορεύοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του νησιού

Το θερμότατο χειροκρότημα του κόσμου ήταν η αμοιβή των χορευτών, των μελών και των διοικήσεων των συλλόγων που χάρισαν υπέροχες εικόνες και ακούσματα σε όσους βρέθηκαν στην ξεχωριστή παρέλαση τους στο λιμάνι της Χίου στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του  5ου Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χίοι εν Χορώ».

Η συγκεκριμένη γιορτή που σταδιακά μετατρέπεται σε θεσμό  έχει στόχο να παρουσιάσει  τις ομορφιές  της Μυροβόλου Χίου φέρνοντας  κοντά στην παράδοση του νησιού μας,  όλους τους  συμμετέχοντες,   μέσα από δράσεις και δρώμενα που θα γίνονται αποκλειστικά  για αυτούς.  

Το 5ο Φεστιβάλ χορού στο νησί της μαστίχας θα δώσει  μέρος των εσόδων του,  για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

 Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τον αριθμό τους να φτάνει τις 350.

Η ανθρώπινη αλυσίδα των 350 χορευτών αγκάλιασε το λιμάνι της Χίου γεμίζοντάς το από χρώματα, χαμογελαστά πρόσωπα,  χορό και παραδοσιακές ενδυμασίες.

Φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ