18.11.2023 6:41

Φόρος τιμής στο Πολυτεχνείο με συγκέντρωση και πορεία

Με συγκέντρωση στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αιγαίου ( συμβολικά εκεί ) τίμησαν την Επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και τους νεαρούς  αγωνιστές Φοιτητές που έπεσαν στην αιματηρή εξέγερση  της 17ης Νοεμβρίου 1974 ζητώντας επιγραμματικά '' ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ '' πολεμώντας το αντιδημοκρατικό καθεστώς της Δικτατορίας στην Ελλάδα, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Χίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και άλλοι Φορείς. Στη συγκέντρωση που τίμησε την Επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ που είναι πάντα επίκαιρο γιατί εμπνέει κάθε αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισονομία, Κοινωνική Δικαιοσύνη Αυτοδιάθεση και Αλληλεγγύη  αναγνώστηκαν σχετικά ψηφίσματα και ανακοινώσεις στα οποία τονίστηκε και η αμέριστη υποστήριξη των Φορέων στο δράμα και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού που σφαγιάζεται αυτή τη στιγμή από το Ισραήλ με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023

Αρκετοί συμπολίτες μας (δείχνοντας τη μνήμη και την εγρήγορσή τους στο σήμερα) όλων των ηλικιών, τίμησαν τη συγκέντρωση η οποία εξελίχθηκε σε πορεία, που πέρασε από την Προκυμαία της Χίου κι από κει στην Πλατεία Βουνακίου, το Δημαρχείο και περιμετρικά του Κήπου κατέληξε στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ όπου κατατέθηκαν στεφάνια, κόκκινα γαρύφαλλα και μικρές σημαίες.

Στεφάνια κατέθεσαν η ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι Καθηγητές, ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Χίου, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος Παράρτημα Χίου ... και εκ μέρους των Παλαιστινίων που βρίσκονται στη Χίο μια μικρή Παλαιστινιακή Σημαία.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ