17.5.2024 15:47

Δήμος Χίου- Αίτημα για ατελή εγγραφή των δημοτικών ακινήτων στο Κτηματολόγιο (Video)

«Ο Δήμος Χίου είναι ο δεύτερος σε αριθμό ιδιοκτησιών κάθε είδους στην Ελλάδα»

Στο αίτημα της ΚΕΔΕ στην κυβέρνηση σχετικά με την ατελή δήλωση των δημοτικών ακινήτων στο Κτηματολόγιο, αναφέρθηκε μέσα από δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής

Αίτημα για Ατελή Εγγραφή Δημοτικών Ακινήτων

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο της ψηφιακής διακυβέρνησης, η ΚΕΔΕ ζητά την ατελή εγγραφή των δημοτικών ακινήτων κατά την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι ακόμα ανοιχτή και οι αιτήσεις συνεχίζονται κανονικά παρά την προανάρτηση.

Παρέμβαση για τις Ενστάσεις

Ο κ. Μαλαφής ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ έχει παρέμβει για να δοθεί επαρκής χρόνος για τις ενστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ομογενών που έχουν περιορισμένο χρόνο στην Ελλάδα. Επίσης, τόνισε την πρόθεση να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των διαδικασιών και να ζητήσουν από τον Υπουργό τυχόν διορθωτικές κινήσεις για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Κτηματολόγιο και Δημοτική Περιουσία

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι πολλά δημοτικά ακίνητα είναι αδήλωτα και ανέφερε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαδικασία καταγραφής τους. Επίσης, τόνισε τη σημασία της σωστής καταγραφής των δασικών εκτάσεων που έχουν κερδηθεί με δικαστικές αποφάσεις.

Ο κ. Μαλαφής αναφέρθηκε στο σημαντικό κόστος που θα είχε για τον Δήμο Χίου, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ελλάδα, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα για ατελή εγγραφή. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ